Loading...
Inspiratiedag
12 maart

Inspiratiedag

regisseurs jongerentheater
Inclusief voorstellingsbezoek op 16 maart!


Op de jongerentheaterdag is er ook een programma voor regisseurs en theatermakers die werkzaam zijn in het jongerentoneel.

Maak jij voorstellingen met jongeren? Dan is dit vast iets voor jou. Uitwisseling, nieuwe kennis en inzichten op doen is waar we op focussen.

Van idee tot uitvoering.
Hoe maak je theater met jongeren? En waar ga je spelen? In het dorpshuis of buiten op locatie?  Wat komt er organisatorisch allemaal bij kijken? En hoe kun je een bestaand verhaal bewerken tot een interessante voorstelling? En hoe betrek je jongeren bij de ontwikkeling van je voorstelling? Deze vragen staan centraal op de inspiratiedag.

En natuurlijk is er ook gelegenheid om je praktijkvoorbeelden in te brengen en te bespreken en uit te wisselen met andere vakgenoten. Een interactieve, actieve en inspiratievolle middag.

De dag wordt begeleid door Theo Smedes en Wendy Viel en wordt daarnaast ondersteund door Stipe. Ook gaan we aan de slag met ‘best practises’ uit het werkveld.

Programma

9:30Inloop
10:00Van idee tot uitvoering. o.l.v. Theo Smedes en ondersteund door Stipe
12:45Pauze, lunch is inclusief
13:30Van tekst naar theater o.l.v. Wendy Viel
16:00Pauze
16:30Presentaties kijken van de jongeren grote zaal Tryater
17:30Borrel

Voorstellingsbezoek DE KAPSALON
Op donderdagavond 16 maart om 17.30 uur ga je naar de voorstelling De Kapsalon kijken van Meeuw jonge theatermakers. Een inspirerende locatietheatervoorstelling, die je meteen een inkijkje geeft in andere vormen van theater maken.

Het toegangskaartje voor deze voorstelling zit bij de prijs in en het startpunt van de voorstelling is bij Grand Café De Walrus op het Gouveneursplein in Leeuwarden.

  • Wanneer?  zondag 12 maart van 9:30 -18.00 uur én donderdagavond 16 maart om 17.30 uur
  • Voor wie? iedereen die theater maakt of wil maken met jongeren 
  • Waar?  bij Tryater, Oostersingel 70 in Leeuwarden en startpunt voorstelling bij De Walrus, Gouverneursplein 37 in Leeuwarden
  • Kosten?  € 35,- p.p. (incl. lunch en voorstellingsticket) 

Wendy Viel is werkzaam als hoofd educatie en theaterdocent op de Jeugdtheaterschool. Daarnaast geeft zij als theaterdocent les op een middelbare school.

Theo Smedes is freelance acteur en theatermaker. Theo speelde o.a. ‘Jimmy Costello’ bij locatietheatergezelschap PeerGrouP, speelde in diverse producties van Tryater. Naast het acteren ontwikkelde Theo zich ook tot regisseur en theatermaker. Hij heeft meerdere iepenloftspullen en locatietheatervoorstellingen ontwikkeld en is daarnaast cultuurverbinder theater bij Keunstwurk. Kijk voor meer info op theosmedes.nl

De inspiratiedag wordt georganiseerd door Keunstwurk, Meeuw Jonge Theatermakers, Iepen DoEk en Tryater.  

Vind je het leuk om met toneel bezig te zijn en heb je zin om super veel te leren en te ontdekken?  Op de jongerentheaterdag kun je ongeremd met je passie voor theater aan de slag. Plezier, verbeelding en nieuwe dingen uitproberen staan centraal deze dag.

De jongerentheaterdag is een gezamenlijk initiatief van Tryater, Keunstwurk Iepen DoEk en Meeuw jonge theatermakers. We willen jongeren in Friesland de kans te geven met theater bezig te zijn in een professionele omgeving met inspirerende docenten.

DE KAPSALON

En deze dag is niet het enige! Nee, op donderdag 16 maart gaan we met zijn allen naar de voorstelling De Kapsalon van Meeuw jonge theatermakers. Een inspirerende voorstelling en een leuk moment om elkaar weer terug te zien ná 12 maart.  

Het toegangskaartje voor deze voorstelling zit bij de prijs in en je ziet deze voorstelling op locatie in de stad.

Programma op zondag

Op zondagochtend 12 maart doe je mee aan meerdere workshops van theaterdocenten uit de praktijk. Scroll even naar beneden, daar stellen we ze aan je voor! 

Na het ochtendprogramma waarin je workshops hebt gevolgd, werken we in de middag toe naar een korte voorstelling of scène die we voor elkaar spelen. Met één van de theaterdocenten waar je in de ochtend les van hebt gehad, duik je het diepe in! De theaterdocent zit nu in de regisseursstoel en zal samen met jullie een herhaalbare scene of korte voorstelling maken. Want dat is immers ook theater; iets instuderen en het vervolgens spelen alsof je het voor het eerst doet. Super leerzaam, in de spotlight en met applaus!

Heb je er nu net zoveel zin in als wij? Geef je dan snel op en vertel het vooral verder aan iedereen die dit moeten weten. We zien je graag op zondag 12 maart

  • Wanneer?  zondag 12 maart van 09.00-18.00 uur én donderdagavond 16 maart om 17.30 óf 19.45 uur
  • Voor wie? iedereen van 13 t/m 23 jaar 
  • Waar?  bij Tryater, Oostersingel 70 in Leeuwarden, startpunt voorstelling De Kapsalon bij De Walrus, Gouverneursplein 37 in Leeuwarden
  • Kosten?  € 30,- p.p. (incl. lunch en voorstellingsticket) 
  • Vragen? mail naar jannie@tryater.nl

Theaterdocenten

Hali Neto is een Angolees/Nederlands acteur, mimer en theatermaker. Hij studeerde in 2018 af aan de mime-opleiding op de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Hali is een onderzoeker met oerkracht en werpt graag op speelse wijze een blik op de wereld. Dit maakt hem tot een theatermaker die fysieke en krachtige beeldende voorstellingen creëert, en een speler met feilloze timing, eindeloos spelplezier en humoristische inslag. Kijk voor meer info op halineto.com

Fabian Janssen is acteur, regisseur, theatermaker en de drijvende kracht achter Fabuch Social Cinema. Fabian studeerde in 2005 af aan de Acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Fabian speelde hoofdrollen bij theatergezelschappen als NNT, Artemis, NTGent, Orkater, Stage Entertainment, Peergroup, Onafhankelijk Toneel, De Toneelschuur in meer dan 40 stukken op podia in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Engeland, België, Nederland en zelfs op Broadway, New York City. Naast theater speelde hij hoofdrollen in films en series als Mannenharten, Missie Aarde, Symbiose, Ada, Vreemd Bloed en Nena.

Zen Roorda is een regisseur die graag speelt en een acteur die graag schrijft. Sinds 2013 is hij onderdeel van het Noordelijke makerscollectief Illustere Figuren. Naast zijn vrije tijd is Zen ook theaterdocent en maker bij Minerva, NHL, Garage TDI en VRIJDAG. Voor hem is theater een heerlijke manier om je brein en hart uit te diepen en te reflecteren op dat wat je mens maakt hier op aarde, of daarbuiten, op de maan bijvoorbeeld. 

Elisabeth Kooy is als soliste te horen met divers repetoire. Daarnaast heeft ze ook ervaring met Opera en muziektheter.  Ze was o.a. te zien in de opera De IJsvorstin (Leeuwarden 2014), als L’Amour in de opera Orphée et Eurydice van Gluck (Zeist 2017) en in 2019 soleerde ze in de voetbalopera Veendammer Wind. Daarnaast is Elizabeth Kooy als zangdocent verbonden aan de Roden Girl Choristers en stemcoach bij de Jeugdtheaterschool in Leeuwarden. www.sopraan.frl


Op de jongerentheaterdag is er ook een programma voor regisseurs en theatermakers die werkzaam zijn in het jongerentoneel.  

Inspiratiedag

 

Jongerentheaterdag

Voor iedereen van 13 t/m 23 jaar!

Lees meer

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau