Loading...

Educatie

Met onze meertalige jeugd- en jongerenvoorstellingen staan we midden in de leefwereld van kinderen en jongeren. We kiezen voor maatschappelijke thema’s die voor hen relevant zijn. Op een manier die verwart, troost of aanzet tot anders denken. We laten zien dat theater dichtbij én avontuurlijk is, of je nu 4 of 16 jaar oud bent. Onze educatieprogramma’s helpen daarbij.

Met ons educatiemateriaal prikkelen we het creatieve vermogen van iedere leerling. We bieden ruimte voor onderzoek, experiment en eigenheid. Geen kant-en-klare productgerichte lessen dus, maar lesmateriaal waar je niet omheen kunt. Omdat het plek inneemt, in de klas én in je hoofd. Naast materiaal rondom specifieke voorstellingen bieden we workshops aan. Je vindt het aanbod per onderwijsvorm.

  • Klik hier voor de Brochure 24-25 aanbod jeugd en jongeren.
Primair onderwijs

Primair onderwijs

Tryater pakt de passieve kijkhouding die we van het beeldscherm kennen aan en stelt daar een ervaring tegenover die je niet snel vergeet.

Lees meer
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Aan een acteur die in het licht van jouw klaslokaal op maar enkele meters afstand zingt, kust, droomt of in woede uitbarst valt niet te ontkomen.

Lees meer
MBO & HBO

MBO & HBO

Of studenten nu een theatergerelateerde opleiding volgen of niet: bij Tryater kunnen ze terecht voor inspirerende en verdiepende projecten, workshops en voorstellingen.

Lees meer

Vindingrijk, muzikaal, overweldigend, dichtbij en direct: ervaar onze voorstellingen!

We streven ernaar dat elk kind in Friesland ten minste één keer kennismaakt met Tryater. We maken muzikale, vindingrijke voorstellingen voor kinderen (4+, 6+ en 8+) en rauwe, poëtische voorstellingen voor jongeren (12+ en 14+). We kiezen voor maatschappelijke onderwerpen die bepalend zijn voor hun toekomst. En voor theatermakers die aanzetten tot anders denken.

Veel van deze voorstellingen spelen we op de scholen zelf. In het speellokaal, de gymzaal of de klas. Dat theater dichtbij en direct kan zijn, ervaar je bij ons.

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau