Loading...
Educatie

MBO & HBO

Studenten van theatergerelateerde mbo- en hbo-opleidingen komen veel bij Tryater over de vloer. Voor projecten, workshops en voorstellingsbezoek. Maar ook compleet andere opleidingen kunnen bij ons terecht. Studenten leren door voorstellingen (mogelijk met inleiding of nagesprek) kijken vanuit het perspectief van hun toekomstige beroep of vanuit hun rol in de maatschappij. Ook voor een creatief project, een workshop of de opening van het studiejaar kun je bij Tryater terecht!

Voorstelling met verdieping

Veel van onze voorstellingen zijn geschikt voor mbo- en hbo-studenten. Bijvoorbeeld omdat de thematiek van de voorstelling past bij de lesstof die wordt behandeld. Maar sowieso is het bezoeken van een voorstelling verrijkend in het kader van burgerschap, meertaligheid en/of creativiteitsontwikkeling. Aan de voorstellingen voegen wij graag extra context toe, bijvoorbeeld met behulp van een goede inleiding of een interessant nagesprek. Betaling met de mbo-cultuurkaart is mogelijk.

Flam
Vorig jaar is de voorstelling Flam (14+) op veel mbo’s goed ontvangen. In het nagesprek was te horen dat het een relevant thema is voor mbo-ers. De voorstelling kan goed ingezet worden bij Burgerschap.

Meer halen uit theater

Geef je les aan de pabo of een andere sociale opleiding? Bezoek dan een jeugdvoorstelling met je studenten en laat ze nadenken over hoe zij later hun leerlingen zouden voorbereiden op theaterbezoek. En wat ze nog meer kunnen halen uit theater, bijvoorbeeld door het te verbinden aan een taalactiviteit. Hierover gaan we graag met jou en de studenten in gesprek. 

Flam
schoolvoorstelling 14 + 20 nov T/M 28 feb’25

Flam

Een indringende klassenvoorstelling over liefde en vriendschap en alles daartussenin

Vast workshop-aanbod

Snel geregeld: gun je studenten een moment vol spelplezier en creativiteit. Kies hieronder uit ons vaste aanbod en neem contact met ons op. We heten je alvast van harte welkom in ons gebouw.

Theater, hoe werkt ’t?

Theater, hoe werkt ’t?

In onze theaterzaal sleutelen studenten zelf een scène in elkaar. Met licht, geluid, decor, kostuums, regie en spel. Geschikt voor…

Lees meer
Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen

Geniet met de studenten van een boeiende rondleiding achter de schermen van Tryater. Wandel door de kleedkamers, de kostuumzolder en…

Lees meer

Workshops op maat

Wil je meer doen met theater? Theater verbinden aan andere vakken? Je wilt je studenten laten onderdompelen in de wereld van kunst en cultuur, maar hebt daar nog geen concreet plan voor? Wij denken graag met je mee, er kan vaak meer dan je denkt!

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau