Vader en zoon

In theaters en dorpszalen

Bestel tickets
Joop en Mads Wittermans in een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans Vader en zoon. Nu staan ze weer samen op het toneel, maar er is het nodige veranderd! In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2021 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders?

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. Vader en Zoon is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Vader en zoon is grotendeels Nederlandstalig met zo nu en dan Fries.

Vader en zoon is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans.


Coronatoegangsbewijs
Voor een bezoek aan Vader en zoon heb je een coronatoegangsbewijs nodig.
Klik hier voor meer uitleg over het coronatoegangsbewijs.

Credits

Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman | Joop Wittermans, Mads Wittermans | Liesbeth Coltof | Jan Veldman | Guus van Geffen | Mathilde van der Hoop |
Joop Wittermans
Mads_Wittermans Mads Wittermans

Meer Tryater

Tryater Rûnom: podcasts 

Tryater maakt niet alleen voorstellingen, maar organiseert er ook een programma omheen: Tryater Rûnom. Bij Vader en zoon hoort een podcast-reeks van vier afleveringen. In de eerste aflevering komen regisseur Liesbeth Coltof en schrijver/dramaturg Jan Veldman aan het woord over het schrijfproces. In de andere drie afleveringen hoor je negen dichters, (toneel)schrijvers en spoken word-artiesten uit Friesland, die zich laten inspireren door Vader en zoon en de totstandkoming ervan. Ook zij werken samen aan één stuk, waarbij ze hun eigenheid bewaren. De podcast-reeks verschijnt vanaf 15 oktober op deze website. Op 19 november staan alle vier de afleveringen online.