Loading...
Vader en zoon
5 okt T/M 19 dec’21

Vader en zoon

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans Vader en zoon

Nu staan ze weer samen op het toneel, maar er is het nodige veranderd! In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2021 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders?

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. Vader en Zoon is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Vader en zoon is grotendeels
Nederlandstalig met zo nu en dan Fries.

Coronatoegangsbewijs
Voor een bezoek aan Vader en zoon heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan via de CoronaCheck-app of door een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl te printen.

Vader en zoon is een co-productie van
Tryater en Theater Producties Wittermans

"Tussen liefhebben en loslaten"
Leeuwarder Courant 11-10-2021
 
"Het leven acteert zichzelf voorbij in 'Vader en zoon'"
Friesch Dagblad 11-10-2021
 
"Het is een momentje in de tijd voor een vader en zijn zoon"
Leeuwarder Courant 4-10-2021
 
"Onvoorwaardelijke kameraadschap tussen Joop en Mads Wittermans"
Friesch Dagblad 6-10-2021

Credits

Joop Wittermans
Mads Wittermans
Gerard Jorna
Bart Schurer
tekst Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra, Jan Veldman | spel Joop Wittermans, Mads Wittermans | regie Liesbeth Coltof | dramaturgie Jan Veldman | vormgeving Guus van Geffen | kostuumontwerp Mathilde van der Hoop | choreografie Roaitske Slofstra | techniek Gerard Jorna, Bart Schurer |

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau