Loading...
Under Wetter Kuierferhalen
12 mei T/M 1 sep’22

Under Wetter Kuierferhalen

Wandelroutes voor het hele gezin

Wil jij je vooraf alvast laten onderdompelen in de thematiek van Under Wetter? Of nog even nagenieten van deze theatervoorstelling? Op vijf plekken in Fryslân – Berltsum, Holwerd, Beetsterzwaag, Wergea, Wijckel – kun je een Under Wetter Kuierferhalen route wandelen. Met behulp van een app loop je een route die begint bij een ijsbaan. Onderweg krijg je korte verhalen te horen en word je aan het werk gezet met leuke doe-opdrachten. De verhalen zijn geschreven door schrijvers die zich hebben laten inspireren door de voorstelling. De routes zijn zo’n zes kilometer lang. Leuk voor met je moeder, opa, of met het hele gezin! 

Wat heb je nodig?

  • mobiele telefoon (met voldoende batterij)
  • internet (voor downloaden route)
  • wandelschoenen
  • oortjes

TIP:
Om de verhalen en zo goed mogelijk te beluisteren, raden we aan bij de verhalenpunten even stil te staan en oortjes te gebruiken. De routes zijn voor het grootste gedeelte autoluw, maar houd altijd rekening met verkeer.

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Download de ‘Locatify Smart Guide-app’ door deze QR-code te scannen
Voor App StoreVoor Google Play
  • Stap 2: Open de app.
  • Stap 3: Typ in de zoekbalk bovenin: ‘tryater’.
  • Stap 4: Je ziet nu de vijf beschikbare routes. Klik op een route.
  • Stap 5: Klik op ‘download’ en vervolgens op ‘start’.

De routes zijn zo’n 6 km lang en beginnen en eindigen bij een ijsbaan. Ideaal om met een gezelschap van twee of meer personen te wandelen. 
 

Route: Hoorn (Terschelling) – alleen tijdens Oerol
Een route over smalle en brede bospaden, door prachtig heidegebied, langs strandpaviljoen Kaap Hoorn en het ‘huisje met de handschoenen’.

Dit is de vaste route van Staatsbosbeheer door het Hoornerbos. Je kunt de paaltjes met blauwe bordjes volgen, maar vanwege speellocaties in het bos is er een kleine omleiding in deze route aangebracht. Volg daarom goed de blauwe lijn in de Locatify SmartGuide-app. Let op: Je kunt deze wandelroute niet doen na 20.00 uur, i.v.m. voorstellingen tijdens Oerol.

Parkeren: Je kunt je fiets parkeren bij de houten fietsrekken naast de ijsbaan ‘Hêdredersplak’
Startpunt: Je begint bij het startbordje bij de fietsenrekken. Klik hier voor de exacte locatie.


Route: Berltsum 
Een route over schelpenpaden, meerdere bruggetjes, het Hemmamapark, hofje met fruitbomen en langs het beeld van de Berltsumer hûntsjes. Niet geschikt voor met de rolstoel.

Parkeren: Kan overal in Berltsum. Houd graag wel rekening met de bewoners.
Startpunt: Je begint bij het startbordje. Klik hier voor de exacte locatie.


Route: Holwerd
Een verharde route die gaat door het dorp, richting het beeld ‘wachten op hoog water’ en prachtig weids buitengebied. Deze route kun je met de rolstoel doen.

Parkeren: Kan overal in Holwert. Houd graag wel rekening met de bewoners.
Startpunt: Je begint bij het startbordje (bij de buslus). Klik hier voor de exacte locatie.


Route: Beetsterzwaag
Een grotendeels onverharde route langs meertjes, door bos en langs heide. Bij de start kun je in een droge periode ook kiezen voor het vlonderpad. Niet geschikt voor met de rolstoel.

Parkeren: Parkeerplaats Poostweg
Startpunt: Je begint bij het startbordje. Klik hier voor de exacte locatie.


Route: Wergea
Een route die begint bij de ijsbaan van Wergea, tevens de speellocatie van de voorstelling. Je loopt langs weilanden, over bruggetjes en langs het prachtige terpkerkje fan Swichum. Niet geschikt voor met de rolstoel.

Parkeren: Kan overal in Wergea. Houd graag wel rekening met de bewoners.
Startpunt: Je begint bij het startbordje. Klik hier voor de exacte locatie.


Route: Wijckel
Een grotendeels verharde route die start in het Wikelerbosk (ook wel Van Coehoornbos) en waarbij je ook langs het mooie stadje Sloten komt. Alleen in het bos is het onverhard, daarom niet geschikt voor met de rolstoel.

Parkeren: Bij de Hervormde kerk.
Startpunt: Je begint bij het startbordje. Klik hier voor de exacte locatie.

Veel wandelplezier!Credits

schrijvers Jeannette Boskma, Aukje-Tjitske Dieleman-Hovinga, Rudi Stuve, Ydwine van der Veen, Tamara Feddema, Remco Kuiper, Wytske Wassenaar, Roelien Klandermans, Fedde Dijkstra, Iris Dicke, Janna van der Meer, Elly De Leeuw, Gertrud Palstra, Astrid van Rouendal, Jeroen Wiersma |

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau