Loading...
Trije susters
1 jul T/M 5 sep’21

Trije susters

In theetuinen rondom in Fryslân vragen De Prutsers zich af: wat heeft Tsjechov ons na 120 jaar nog te vertellen?

In theetuinen rondom in Fryslân vragen De Prutsers zich af: wat heeft Tsjechov ons na 120 jaar nog te vertellen?

Anton Tsjechov schetste in Drie Zusters een tragikomisch universum met een rijk palet aan personages, waarin drie zussen verlangen naar een vertrek naar ‘verderop’. Dat vertrek naar verderop komt er nooit. Praktische bezwaren, maar ook intriges en emoties staan de zussen in de weg om daadwerkelijk hun koffers te pakken.

Zes theatermakers zijn samen ‘De Prutsers’ van Tryater. Al improviserend en prutsend zoeken ze naar nieuwe theatervormen. Met de toneelklassieker Drie Zusters van Tsjechov als basis spelen ze deze zomer in theetuinen en andere buitenlocaties van Friesland. Ze spiegelen hun eigen emoties, hun behoefte aan verbondenheid, het naleven van dromen en het nieuws van de dag aan de drie zusters. Iedere speelbeurt is uniek en kent zijn eigen ontboezemingen.

In maart 2020 zou Trije Susters touren langs een aantal cafés in Friesland. Na drie voorstellingen werd de tournee helaas afgebroken wegens de lockdown. Nu, ruim een jaar en twee lockdowns verder, zoeken De Prutsers de zusters weer op. 

Ontmoet de Prutsers op bijzondere buitenlocaties in Friesland. Geen voorstelling is hetzelfde. Er mag iets verkeerd lopen. Je mag prutsen. Als je de draad maar weer op weet te pakken. Alleen, maar liever nog met elkaar.

In Trije Susters wordt zowel Fries als Nederlands gesproken.

Credits

Sjoerd Blom
Romke Gabe Draaijer
Ira Judkovskaja
Raymond Muller
Eline de Vries
Brecht Wassenaar
spel Sjoerd Blom, Romke Gabe Draaijer, Raymond Muller, Eline de Vries, Brecht Wassenaar | regie Ira Judkovskaja |

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau