Loading...
">
5 aug T/M 30 nov

Snackgelok

Een vette installatie

Iedereen kent het gevoel blij te worden van een vette hap op vrijdagavond, je dagelijkse coffee to go of het wekelijks online bestellen van nieuwe kleren. Omdat je het verdiend hebt. Hoewel we weten dat het niet altijd goed voor ons is en voor de wereld waarin we leven, consumeren we in onze levens heel wat af. Wat vertelt de doorlopende hunkering naar snelle prikkels over onszelf en de tijd waarin we leven? Waarom streven mensen geluk na door dingen te consumeren die niet goed voor ze zijn?

Bij Snackgelok lig je in een levensgroot patatbakje en luister je naar een muzikale compilatie van audiofragmenten waarin mensen vertellen over hun drift om te consumeren en het geluk dat ze daaraan ontlenen. Je ‘snackt’ als het ware hun verhalen. Naast het genot komt ook de keerzijde van snackgeluk aan bod. Want wanneer is het genoeg?

“Dopamine. Wonderlijk toch, hoe dat simpele stofje ons hele leven aan elkaar knoopt? Ons motiveert en stimuleert. Ons beloont. Vult wat leeg is. Ben jij wat je eet? Wat je koopt? Wat je verzamelt?”

Onderdeel van It gelok fan Fryslân
Snackgelok maakt deel uit van It gelok fan Fryslân. In dit vierjarige project van Tryater onderzoeken theatermakers Aukje Schaafsma en Karel Hermans hoe het kan dat in Fryslân de gelukkigste mensen van Nederland wonen. Na het langste geluksgedicht ooit in tien dorpen in 2021 zoomen de theatermakers nu in op het consumeren van geluk.

Meer informatie of boeken

Snackgelok was al te beleven op de festivals Heechspanning, Oerol, Simmerdeis, FestiValderAa, Welcome to the Village, LAM Lisse, Noorderzon, De Karavaan, de Boekenbeurs in Deventer, Het Stadsfestival in Zwolle en de Dordtse Cultuurnacht en staat nog op het Maaiveld Festival in Apeldoorn.
De installatie is nog te boeken voor festivals in de zomer en het najaar van 2024.

Neem voor meer informatie of boeken contact op met Amarins Jansma

Verslaggeefster Wendy Kennedy op Oerol Festival in gesprek met Aukje Schaafsma
Omrop Fryslân - Op en Ut
Vet gelukkig in een levensgrote patatbak op het terrein van Lisser Art Museum: 'Ben jij wat je eet?'
Leidsch Dagblad

Credits

Aukje Schaafsma
Karel Hermans
Raymond Muller
Janne Sterke
Peter Sijbenga
Ben Vrielink
Aart Laferte
Gerard Jorna
concept Aukje Schaafsma, Karel Hermans | interviews & montage Aukje Schaafsma, Karel Hermans, Tom Tieman | voice-over Raymond Muller | vormgeving Janne Sterke | muziek Peter Sijbenga | geluidsontwerp Ben Vrielink | decorbouw Ben Vrielink, Aart Laferte, Gerard Jorna | campagnebeeld Heleen Haijtema | scènefotografie Heleen Haijtema, Lucas Kemper | mede mogelijk gemaakt door Station Noord |

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau