Loading...
Kapsalon Theater
19 januari’22

Kapsalon Theater

Cultuur geen knip waard? Klaar met de schaar in cultuur!

Helaas heeft de gemeente Leeuwarden ons geen toestemming gegeven voor Kapsalon Theater, de ludieke en veilige (landelijke) actie tegen de aanhoudende sluiting van theaters. Om toch van ons te laten horen, hebben we een alternatief programma: om 14.45 uur verzamelen we ons voor het Tryater-gebouw. Dan gaan we met zijn allen naar het Wilhelminaplein voor een beschaafd protest (met andere culturele instellingen) om 15.15 uur. Iedereen is van harte welkom om naar het Wilhelminaplein te komen en zo de culturele sector een hart onder de riem te steken.  

Cultuur geen knip waard? Klaar met de schaar in cultuur! Op woensdag 19 januari worden theaters in heel Nederland eenmalig omgebouwd tot kapsalon. Na het maken van een afspraak kun je met mondkapje en geldig coronatoegangsbewijs ook bij Tryater terecht voor een nieuwe coupe, of een fris nagellakje. Ondertussen treden er acteurs op: Joop Wittermans, Marjolein Ley, Aukje Schaafsma, Eva Meijering, Bart Harder en Eline de Vries.

Wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest!

Kapsalon Tryater is woensdag 19 januari geopend tussen 15.00 en 17.00 uur. Ieder half uur start een nieuwe ronde met behandelingen inclusief theater. Je wordt bij Kapsalon Tryater suikerzoet ontvangen door actrice Marjolein Ley. Na een korte periode in de aangename wachtkamer, word je begeleid naar jouw kap/lak/manicure-plek in de grote behandelzaal. Hier geven kappers een knipbeurt (zonder wassen of stylen), krijgt je haar een föhnbeurt, of worden je vingernagels (kort) onder handen genomen. Tijdens de behandeling geniet je van een monoloog uit bijvoorbeeld Nacht of Under Wetter.

Online reserveren

Je dient je knip/verzorgbeurt online te reserveren. Kies bij de kaartsoorten de behandeling van jouw keuze (kapper, haarstyling, manicure). Er is beperkt plek. De toegang is gratis, wel kun je bij vertrek een vrijwillige donatie doen. Voor toegang is naast een ticket een geldig coronatoegangsbewijs vereist. Binnen ons gebouw gelden de huidige corona-maatregelen zoals het dragen van een mondkapje, 1,5 meter afstand en een vaste zitplaats. Zit jouw gewenste tijdstip/behandeling vol? Tot het laatste moment kunnen zich nog kappers en schoonheidsspecialisten aanmelden, dus houd onze site en socials in de gaten voor extra plekken!


Over Kapsalon Theater
Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas concluderen dat de culturele sector – samen met de horeca en het nachtleven – steeds het kind van de rekening is. We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau