Loading...
Fabelkracht
4+ 20 feb T/M 21 apr’23

Fabelkracht

Waarin de fantasie en het lichaam elkaar in de maling nemen

Waarin de fantasie en het lichaam elkaar in de maling nemen


Wat is er mis met Remmelt? Hij ligt roerloos op een plank en het lijkt alsof hij niet kan bewegen. Maar zijn ogen stralen en hij heeft duidelijk plezier. Joes snapt er niks van. Die komt langs om te spelen, maar wat is dáár nou aan met zo’n dooie pier? Remmelt ziet het probleem niet. Hij heeft wel 1001 ideeën in zijn hoofd. In z’n kop bruist en buitelt het, er komt geen einde aan. Gaat Joes er in mee?

Fabelkracht is een beweeglijke en bijna tekstloze voorstelling, waarin de kracht van de fantasie en het lichaam elkaar uitdagen. Tien jaar geleden betoverde deze Tryater-voorstelling – bedacht en geregisseerd door Tamara Schoppert – al vele kinderen (en volwassenen!) in binnen- en buitenland. Nu opnieuw te zien.

Fabelkracht is te zien op basisscholen rondom in Fryslân en op 28 februari om 11.00 uur en 15.00 uur bij Tryater in het kader van Help Pake & Beppe De Vakantie Door 2023. Speciaal voor deze week worden er in de foyer extra kinderactiviteiten rondom de voorstelling georganiseerd. Neem je pake, beppe, ouders, oom of tante mee, want ‘op vertoon’ van een volwassene heb je als kind gratis entree! Wel even reserveren (ook voor de kinderen).

Entree: € 10
Kinderen t/m 12 jr: gratis

Uit de recensies over de eerdere speelperiode:

Wanneer Joes op een middag bij Remmelt gaat spelen, wordt hij onverwacht onderworpen aan de fantasiewereld van zijn vriend. (…)  Wat volgt is een nu eens ritmisch, dan weer acrobatisch en soms clownesk spel van lichaams- en verbeeldingskracht.”
(Leeuwarder Courant, 2012)

“Ik zou samen met mijn vriendjes weer naar deze voorstelling gaan!”
(Z@pp-reporter Iris, 4 jaar, 2012)

Technische gegevens

  • Locatie: speel- of gymlokaal
  • Afmeting: speellokaal minimaal: 8x7x3 m (lxbxh)
  • Verduistering: wenselijk
  • Speelperiode: 20 februari t/m 21 april 2023

  • Duur voorstelling: +/- 45 min.
  • Capaciteit voorstelling: 80 leerlingen
  • Taal: bijna tekstloos

Vragen over boekingen?

Het lesmateriaal bevat een lesbrief, pop-upkaart, trailer en poster. De lesbrief beschrijft één avontuurlijke speelles. Deze kun je het beste na de voorstelling te doen. Op de pop-upkaart vind je informatie over de voorstelling. Hier staat ook nog een leuke lessuggestie (liefst ook na de voorstelling) op, plus een QR code naar de trailer van de voorstelling. Maak vooral gebruik van dit aanbod. Onze ervaring is dat de kinderen een veel rijkere kijkervaring hebben als de docent het lesmateriaal heeft gebruikt.

Delen is lief
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd hoe jouw leerlingen deze voorstelling en het lesmateriaal hebben ervaren. Dus heb je een foto gemaakt van bijvoorbeeld de teken- of dansopdracht? Deel het dan met ons! Reacties, foto’s en filmpjes mag je naar s.jansma@tryater.nl mailen. Geef daarbij even aan of wij het ook mogen delen. Plaats je iets op de socials? Tag dan vooral Tryater!Credits

concept en regie Tamara Schoppert | spel Tijs Huys, Michaël Bloos | vormgeving Maria Dourron | educatie Sytse Jansma |

Fabelkracht

 

Lesmateriaal

Lees meer

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau