Kamaloka

Een afdaling in de wereld van de waanzin

Archief
Afgelast ivm maatregelen mbt het Coronavirus.

Een muzikale theaterperformance van Homsk Theater te zien op 13 en 14 maart bij Nummer 39 op de Voorstreek. Een afdaling in de wereld van de waanzin

Sneak preview 13 & 14 mrt | 20:00 uur | 10 Euro
Locatie: Voorstreek 39 | Leeuwarden

Ergens in een tussenwereld
tussen leven en dood
tussen gek en normaal
tussen nuttig en nutteloos
tussen geniaal en compleet van de pot gerukt
bevindt zich Kamaloka, waar twee mensen in een gekaderde wereld leven, waarin een muur een muur is en.. twee maal twee vier.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart presenteert HOMSK de sneak-preview van de muzikale theaterperformance KAMALOKA. Een afdaling in de wereld van de waanzin… Dat belooft wat. Zoals je van HOMSK gewend bent, intens en intiem theater, in your face, ietwat ongemakkelijk. Wees welkom in ons gelegenheidstheater op nr. 39 aan de Voorstreek 39 in Leeuwarden. Een mooie gezellige avond over waanzin met kleine performances, optredens en interessante gesprekken! Een mini-festival voor maar 10 Euro!


Special guest op vrijdag 13 maart: kunstenaar Arne Hendriks
Een avond over waanzin, daar kan deze waanzinnige kunstenaar niet ontbreken. Tijdens de eerste sneak-preview van KAMALOKA is hij erbij: Arne Hendriks! Hij zoekt graag het randje op, in zijn onderzoeksprojecten zet hij het liefst alles op de kop, hij stelt vragen bij dingen die heel normaal lijken, of juist andersom. Hij laat zien dat een beetje gek zijn misschien helemaal zo gek nog niet is. Check bijvoorbeeld hier zijn project The Incredible Shrinking Man, waar hij onderzoekt hoe het klimaat kan worden gered door allemaal massaal kleiner te worden. In een Q&A met LC journalist Kirsten van Santen reflecteert deze kromdenker op de sneak-preview en hoe de wereld er volgens hem uit zou zien als er meer mensen buiten de lijntjes durven te kleuren.

Special guest op zaterdag 14 maart: Psycholoog en LC columnist Irma van Steijn
Irma van Steijn doorbreekt graag taboes en in hokjes denken past haar totaal niet. Zaterdag 14 maart deelt ze met ons haar kijk op gek of normaal zijn in een nagesprek. We denken zelfs dat ze het personage in KAMALOKA wel even op haar sofa wil hebben en probeert te begrijpen wat er met deze vrouw aan de hand is.

Kamaloka is een muzikale theaterperformance en een samenwerking van theatermakers Marjolein Ley en Eelco Venema, beeldend kunstenaar Bouke Groen en muziekformatie BlackboxRed


Een productie van HOMSK theater, een satelliet van Tryater.

Spel en tekst: Eelco Venema en Marjolein Ley
Muziek: BlackboxRed – Eva van Netten en Stefan Woudstra
Decor: Bouke Groen
Eindregie: Hendrik Aerts
Beeld: Heleen Haijtema

Kamaloka wordt mede mogelijk gemaakt door steun van:
Tryater
Lira fonds
Provincie Fryslân
Gemeente Leeuwarden
P.W. Janssen’s Friesche Stichting
Het Nieuwe Stads Weeshuis