It gelok fan Fryslân

Waar word jij gelukkig van?

Bestel tickets
Tryater nodigt jou uit om antwoord te geven op de vraag waar jij gelukkig van wordt. Van alle antwoorden maken wij het grootste geluksgedicht ooit!


Geef je antwoord zo specifiek mogelijk door voor 19 juli via dit

formulier

Van 29 augustus tot 1 november strijken we elke week neer in een ander dorp. Aan de hand van het geluksgedicht maken we een theatrale audio-wandeltocht. Voor mensen uit het dorp, maar ook voor iedereen van ver daarbuiten. Elke week een andere route, elke week een andere ervaring. Want het geluk van Eastermar is anders dan het geluk van Jorwert of Wyckel. Als een karavaan van geluk trekt Tryater dit najaar van dorp naar dorp en iedereen krijgt een verrassende poëtische ervaring op locatie.


It gelok fan Fryslân strijkt neer in de volgende dorpen:

29 en 30 augustus: Marssum
5 en 6 september: Jorwerd
12 en 13 september: Cornjum
19 en 20 september: Veenwouden
26 en 27 september: Wommels
3 en 4 oktober: Eastermar
10 en 11 oktober: Wijckel
17 en 18 oktober: Reduzum
24 en 25 oktober: Kollum
31 oktober en 1 november: Wijnaldum

Zo werkt het
De audio-bestanden die je nodig hebt voor de wandeltocht zijn te beluisteren via een app die geschikt is voor zowel Iphone als Android toestellen. Informatie over waar en hoe de app te downloaden is krijg je van ons als je kaarten hebt gereserveerd. Je moet zelf zorgen voor:

– een mobiele telefoon waarop je de app kunt downloaden
– een koptelefoon of oortjes

Lukt het je niet om de app te downloaden dan kunnen we je daar voor de start van de tocht nog bij helpen. Ook hebben wij een paar koptelefoons te leen voor het geval je die zelf niet hebt.

Je loopt de tocht individueel. Om de twee minuten start de volgende deelnemer. Kom je met z’n tweeën of meer, koop dan kaarten voor dezelfde starttijd. Je loopt dan nog steeds individueel maar wel vlak voor- of na-elkaar


* Start vanaf 13.00 uur
* Per startgroep zijn er maximaal 10 deelnemers
* Laatste startmogelijkheid: 16.00 uur
* Reserveren is noodzakelijk. Reserveer kaarten voor een starttijd naar keuze
* De wandeling duurt ongeveer een uur. Met instructie vooraf en napraten achteraf ben je ongeveer 1,5 uur onderweg.
* Er zijn geen toiletten, zowel niet bij start en finish als onderweg
* Entreeprijzen: € 15 (regulier), € 13,50 (Freonen), € 10 (12 t/m 18 jr)

It gelok fan Fryslân is een vierjarig project van Tryater van theatermakers Aukje Schaafsma en Karel Hermans: ze onderzoeken hoe het kan dat Fryslân de gelukkigste provincie van Nederland is. Elk jaar duiken we op in andere plaats en in een andere vorm. Elke keer spelen de inwoners van Friesland een belangrijke rol.

Dit eerste deel vormt de aftrap van het vierjarige project en is tegelijk het eerste project onder de artistiek leider Tatiana Pratley.

Credits

Tatiana Pratley, Aukje Schaafsma, Karel Hermans | de mienskip, Sytse Jansma (gedicht) | Brecht Wassenaar (Marsum), Janneke de Haan (Reduzum), Raymond Muller (Koarnjum), Trieneke Verbeek (Wommels), Theun Plantinga (Feanwâlden), Eline de Vries (Kollum), Ekko de Bakker (Jorwert), Tamara Schoppert (Winaam), Romke Gabe Draaijer (Wikel), Sjoerd Blom (Eastermar) | Peter Sijbenga | Eva Koopmans |

Pers

"Tryater op zoek naar het geluk van Friesland"

— Leeuwarder Courant 19-6-2020