Breidzje (4+)

Een filosofische voorstelling over groeien

Archief
Te zien in de voorjaarsvakantie bij Tryater aan de Oostersingel op 18 en 19 februari om 11.00 uur. Neem je pake, beppe, oom, tante of je ouders mee, want 'op vertoon' van een volwassene heb je als kind gratis entree!

N.B. Bij je bestelling graag aangeven hoeveel kinderen er mee gaan naar de voorstelling door naast een entreekaart voor een volwassene(n) het benodigde aantal gratis kindertickets te bestellen.

Heel lang geleden ergens op een plek in de wereld, geloofden de mensen dat het leven als een wollen draad was. Stel je eens voor dat dat waar zou zijn, wat kun je dan met die draad? Kun je er dan een mooie trui van breien?

Maar als je dan groter wordt? Wat gebeurt er dan? Groeit die trui dan met je mee?

Zomaar vanzelf? Of is het zo dat je zo hard groeit dat je eruit groeit? Wil je hem dan uitrafelen om er een nieuwe trui van te breien? Een mooiere? En wat dan als het bolletje wol in de knoop raakt?

Breidzje gaat over die verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen. Volg je eigen wollen draad en kijk waar je uitkomt…

 


HELP PAKE EN BEPPE DE VAKANTIE DOOR: Het leukste familie-uitje in de voorjaarsvakantie!

Van 18 t/m 21 februari 2020 openen ongeveer 40 instellingen in Friesland, waaronder Tryater hun deuren speciaal voor kinderen. Op 18 en 19 februari om 11.00 uur is de kleutervoorstelling Breidzje (4+) te zien, een poëtische voorstelling, vol muziek en enkele woorden. Speciaal voor deze week worden er in de foyer extra kinderactiviteiten rondom de voorstelling georganiseerd. Neem je pake, beppe, ouders, oom of tante mee, want ‘op vertoon’ van een volwassene heb je als kind gratis entree!


SCHOOLVOORSTELLING BOEKEN?

Deze voorstelling is als schoolvoorstelling te boeken en geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Je kunt je klas(en) inschrijven en dan organiseren wij deze prachtige educatieve theaterbeleving op jouw school.

Technische gegevens Breien:
Locatie: speellokaal
Afmeting: speellokaal totaal: 8 x7 x 3 m. (l x b x h)
Verduistering: wenselijk
Speelt in: voorjaar 2020
Duur voorstelling: 45 min
Capaciteit voorstelling: 80 leerlingen

Prijzen Breidzje en boeken

 

Credits

Ira Judkovskaja | Tamara Schoppert | Brecht Wassenaar, Romke Gabe Draaijer | Elze van den Akker | Jan Bruinsma | Annie Buma-Froentjes, Els Fongers, Gerda de Graaf-Luigjes and Anneke de Vries | Breicafé De Steek |
Brecht Wassenaar
Romke Gabe Draaijer

Lesmateriaal

Alle klassen krijgen bij de voorstelling ‘Breien’ ook uniek en passend lesmateriaal. De insteek van de lesopdrachten is net als de voorstelling gericht op het onderzoeken en het experimenteren met woldraad. In alle vier opdrachten is hier ruimte voor gelaten. Met de opdrachten hebben we verbindingen gezocht naar andere vakgebieden, zoals taal, dans en beeldende vorming. Op deze manier krijgt de voorstelling nog meer context voor de kinderen.

Dansen met woldraad
Klik hier voor muziek die past bij de les ‘dansen met woldraad’.