Breien (4+)

Een filosofische voorstelling over groeien

Bestel tickets
De kleutervoorstelling Breien gaat over verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen. Volg je eigen wollen draad en kijk waar je uitkomt...

Terwijl we nieuwe manieren van theatrale verbeelding uitvinden gaat de voorbereiding van het volgende seizoen gewoon door. Het is nog niet duidelijk of de voorstellingen die we hebben gepland kunnen doorgaan zoals we dat graag willen. De tijd zal uitwijzen of we weer op tournee kunnen. We hopen in ieder geval ons publiek snel weer live te zien!


Heel lang geleden ergens op een plek in de wereld, geloofden de mensen dat het leven als een wollen draad was. Stel je eens voor dat dat waar zou zijn, wat kun je dan met die draad? Kun je er dan een mooie trui van breien?

Maar als je dan groter wordt? Wat gebeurt er dan? Groeit die trui dan met je mee?

Zomaar vanzelf? Of is het zo dat je zo hard groeit dat je eruit groeit? Wil je hem dan uitrafelen om er een nieuwe trui van te breien? Een mooiere? En wat dan als het bolletje wol in de knoop raakt?


SCHOOLVOORSTELLING BOEKEN?

Deze voorstelling is als schoolvoorstelling te boeken en geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Je kunt je klas(en) inschrijven en dan organiseren wij deze prachtige educatieve theaterbeleving op jouw school.

Technische gegevens Breien:
Locatie: speellokaal
Afmeting: speellokaal totaal: 8 x7 x 3 m. (l x b x h)
Verduistering: wenselijk
Speelperiode: 7 september t/m 8 oktober 2020
Duur voorstelling: 45 min
Capaciteit voorstelling: 80 leerlingen

Prijzen Breien en boeken

 

Credits

Ira Judkovskaja | Tamara Schoppert | Brecht Wassenaar, Romke Gabe Draaijer | Elze van den Akker | Jan Bruinsma | Annie Buma-Froentjes, Els Fongers, Gerda de Graaf-Luigjes and Anneke de Vries | Breicafé De Steek |
Brecht Wassenaar
Romke Gabe Draaijer

Lesmateriaal

Alle klassen krijgen bij de voorstelling ‘Breien’ ook uniek en passend lesmateriaal. De insteek van de lesopdrachten is net als de voorstelling gericht op het onderzoeken en het experimenteren met woldraad. In alle vier opdrachten is hier ruimte voor gelaten. Met de opdrachten hebben we verbindingen gezocht naar andere vakgebieden, zoals taal, dans en beeldende vorming. Op deze manier krijgt de voorstelling nog meer context voor de kinderen.

Dansen met woldraad
Klik hier voor muziek die past bij de les ‘dansen met woldraad’.