Breien (4+)

Een filosofische voorstelling over groeien

Bestel tickets
Breien gaat over die verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen.

Heel lang geleden ergens op een plek in de wereld, geloofden de mensen dat het leven als een wollen draad was. Stel je eens voor dat dat waar zou zijn, wat kun je dan met die draad? Kun je er dan een mooie trui van breien?

Maar als je dan groter wordt? Wat gebeurt er dan? Groeit die trui dan met je mee?

Zomaar vanzelf? Of is het zo dat je zo hard groeit dat je eruit groeit? Wil je hem dan uitrafelen om er een nieuwe trui van te breien? Een mooiere? En wat dan als het bolletje wol in de knoop raakt?

Breien gaat over die verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen. Volg je eigen wollen draad en kijk waar je uitkomt…


Deze voorstelling is als schoolvoorstelling te boeken en geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Je kunt je klas(en) inschrijven en dan organiseren wij deze prachtige educatieve theaterbeleving op jouw school.

Technische gegevens Breien:
Locatie: speellokaal
Afmeting: speellokaal totaal: 8 x7 x 3 m. (l x b x h)
Verduistering: wenselijk
Speelt in: voorjaar 2020
Duur voorstelling: 45 min
Capaciteit voorstelling: 80 leerlingen

Prijzen Breien en boeken

 

Credits

Ira Judkovskaja | Brecht Wassenaar, Romke Gabe Draaijer | Elze van den Akker | Jan Bruinsma | Annie Buma-Froentjes, Els Fongers, Geertrui Schelhaas-Kraak and Gerda de Graaf-Luigjes | Breicafé De Steek |
Brecht Wassenaar
Romke Gabe Draaijer