Loading...
Dit zijn wij
Freon

Freon

Voor slechts €20,- word je Freon van Tryater! En daar maak je ons blij mee, want zo kunnen we doorgaan met het ontwikkelen van Fries(talig) theater. Als dank krijg je van ons exclusieve korting op bijna alle voorstellingen en uitnodigingen voor speciale Freone-activiteiten.

 • twee keer per jaar de Freone-nieuwsbrief
 • korting op bijna alle voorstellingen
 • speciale Freone-activiteiten
 • collectiviteitskorting bij De Friesland Zorgverzekeraar

Freon Worden?

Vul onderstaand formulier in. De bijdrage is geldig voor twee personen. Alvast erg bedankt en natuurlijk tot snel bij één van onze voorstellingen!

 • De Freonenbijdrage is € 20,- maar meer geven mag ook!
  Voer een getal groter dan of gelijk aan 20 in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Collectiviteitskorting

Beide Friese organisaties beschouwen elkaar als maatschappelijke partners die zich inzetten voor een sterke samenleving met ruimte voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De voordelen van De Friesland Zorgverzekeraar:

 • 7% korting op uw zorgverzekering, ook voor uw gezin
 • 9% korting op aanvullende verzekeringen
 • 10% korting op je reisverzekering
 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico te betalen in termijnen
 • Je rekeningen worden uitbetaald binnen 10 werkdagen
 • Gratis gebruik maken van het spaarprogramma: Fan van Fit

Freonen die al gebruik maken van de collectiviteitskorting hoeven niets te doen, voor hen loopt de bestaande regeling door.

Als je nog niet van de collectiviteitskorting gebruik maakt, kun je voor 1 januari 2022 overstappen naar De Friesland. Op www.defriesland.nl/collectiefverzekerd kun je zelf de premie met korting berekenen. Geef aan dat je Freon bent van Tryater: collectiviteitsnummer 363801 of ‘Stichting Freonen fan Tryater’.

Freon XL

Wil je Tryater extra steunen? Vanaf €50,- word je FreonXL! Bovenop de voordelen van de Freonen krijg je ook exclusief toegang tot één van de try-outs in de eigen theaterzaal van Tryater.

 • twee keer per jaar de Freone-nieuwsbrief
 • korting op bijna alle voorstellingen
 • speciale Freone-activiteiten
 • collectiviteitskorting van De Friesland Zorgverzekeraar
 • een keer per jaar gratis toegang tot één van de try-outs in de eigen theaterzaal van Tryater

Freon XL Worden

Vul onderstaand formulier in. De bijdrage is geldig voor twee personen. Alvast erg bedankt en natuurlijk tot snel bij één van onze voorstellingen!

 • De Freonen XL bijdrage is € 50,- maar meer geven mag ook!
  Voer een getal groter dan of gelijk aan 50 in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schenking

Heb je er wel eens aan gedacht om een schenking aan Tryater te doen? Dat zouden we ontzettend waarderen! Bovendien: wanneer je aan Tryater schenkt, geniet je dankzij onze ANBI-status (‘algemeen nut beogende instelling’) van belastingvoordeel. Je mag het bedrag dat je jaarlijks geeft namelijk verhogen met 25% bij de belastingaangifte. Daardoor kun je meer geven terwijl je feitelijk minder betaalt. Schenkingen aan Tryater kun je periodiek doen voor een periode van minimaal vijf jaar om belastingvoordeel te genieten. Eenmalig schenken kan natuurlijk ook.

Alle informatie over de voordelen van schenken is te vinden op de website van de Belastingdienst. Sinds een aantal jaren publiceren ANBI-instellingen verscheidene gegevens online. Die van Tryater vind je hier.

Tryater en nalatenschap

Tryater opnemen in jouw testament is ook één van de manieren om ons te steunen. We kunnen daarmee theater blijven maken en talentontwikkeling stimuleren, nu en in de toekomst. Je kiest natuurlijk zelf aan welk doel je je nalatenschap wilt toekennen. Bijvoorbeeld aan educatie, talentontwikkeling of het blijvend mogelijk maken van mooie voorstellingen.

Wil je eenmalig of periodiek schenken, even van gedachten wisselen of een vraag stellen? Neem gerust contact op met onze zakelijk directeur Valentijn Fit!

Freon

TryaterBizz

Tryater kan veel voor je betekenen wanneer je als ondernemer of bedrijf lid wordt van ons Bizz-bedrijvennetwerk.

Bloeiend cultureel klimaat

TryaterBizz is in 2012 opgericht als netwerk van en voor ondernemers die samen staan voor een bloeiend cultureel klimaat in Fryslân. Als lid krijg je exclusieve kortingen op bijvoorbeeld bedrijfsarrangementen en trainingen en gratis toegang tot de reguliere voorstellingen van Tryater. Daarnaast organiseren we op gepaste tijden inspirerende en boeiende bijeenkomsten, waar je elkaar in ongedwongen en creatieve setting ontmoet.  

Bijdrage en belastingvoordeel

Lid worden? Natuurlijk, dat kan! Het lidmaatschap is gekoppeld aan het theaterseizoen en loopt dus van augustus tot juli. De kosten worden jaarlijks in september geïncasseerd. Goed om te weten: Tryater heeft een ANBI-status en is daarmee een goed doel. Dit betekent dat de kosten van het donateurschap aftrekbaar zijn van de belasting.

Lid worden of heb je nog vragen? Neem hiervoor gerust contact op met Jelly Steenstra op telefoonnummer: 058 – 288 23 35 of mail j.steenstra@tryater.nl

De Bizz-leden

Er zijn op dit moment zestien bedrijven aangesloten bij TryaterBizz:

Bouwbedrijf van Dijk B.V., BWH Ontwerpers, Friesland IT, FRL Groep, Grafische Groep van der Eems, Mannen van Staal, Mei Klaas, NNDI, Posseth Montage, Smits & van der Meer verzekeringen, Rabobank Leeuwarden – Noordwest Friesland, RegelPunt, Scheffer Administraties, Tamara Schoppert Theatermaker, Contoer en Suver & Skjin Wynenerzjy BV.

Sponsors

Tryater werkt regelmatig met sponsoren die verbonden zijn aan (de ontwikkeling van) ons gezelschap. Een paar van de mogelijkheden:

 • Sponsoring van Tryater als gezelschap
 • Het sponsoren van een specifieke voorstelling; bijvoorbeeld onze locatievoorstellingen of de kerstvoorstelling
 • Het doen van een schenking, met fiscale korting als bijkomend voordeel
 • Tryater ontwikkelt af en toe projecten in samenwerking met bedrijven. Zo maakten we in 2018 Doarp Europa met een aantal grote bedrijven in Fryslân

Blijf
op de
hoogte

Kijk ook
op onze
socials

Geef een
bezoek aan
Tryater cadeau