Freonen Bizz

U kent Tryater ongetwijfeld als toneelgezelschap. Maar Tryater is meer en kan meer voor u betekenen als u nu donateur wordt van Tryater Bizz. Dit kan al vanaf € 350,- per jaar!

Tryater is het bekendste en grootste Friestalig toneelgezelschap ter wereld. Wij spelen overal en voor iedereen in Friesland en daarbuiten. Tryater staat voor: sterke binding tot diep in de regio, liefde voor de Friese taal, toegankelijkheid, helderheid, kwaliteit en creativiteit. Tryater is een open gezelschap dat midden in de Friese maatschappij staat en bijdraagt aan de kwaliteit van Friesland, de Friese taal en de leefbaarheid in de provincie.

Herkent u zich hierin en wilt u daarnaast de Friese cultuur steunen? Wordt dan nu donateur van TryaterBizz. U kunt donateur worden als bedrijf, instelling, zelfstandige of op persoonlijke titel. Het donateurschap staat open voor iedereen. We heten u graag welkom bij TryaterBizz.

Voor wie?
Grote bedrijf, klein bedrijf, zzp-er, particulier en /of freon fan Tryater

Waarom?
Nieuwsgierige contacten, betrokken mensen, kennisdelen, inspiratie, informeel en veel voordeel.

Hoe ziet het donateurschap er uit?
Wij bieden u een netwerk om interessante contacten op te doen en kennis en ervaring te delen. Hiervoor organiseren wij 2 gratis bijeenkomsten per jaar waar u elkaar ongedwongen kunt ontmoeten. Dit is inclusief alle activiteiten, hapjes en drankjes. Tryater zal steeds op verrassende wijze deze bijeenkomsten invulling geven met een boeiend programma. Soms heeft het programma betrekking op een voorstelling, maar het kan ook een zakelijk inhoudelijke invulling hebben met een interessante spreker.

Wordt donateur van TryaterBizz voor een bloeiend cultuur maatschappelijk klimaat in Friesland!

Voor het donateurschap betaalt u 350 euro per jaar.
Voor 2 donateurs betaalt u 500 euro, voor elke extra donateur betaalt u 250 euro extra.

Het donateurschap is een jaar geldig en is gekoppeld aan het theaterseizoen, dit loopt van augustus tot juli. De kosten van het donateurschap zullen jaarlijks in september geïncasseerd worden.

Tryater heeft een Anbi-status en behoort daarmee tot de Goede Doelen. Dit betekent voor u dat het donateurschap aftrekbaar is van de belasting.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Jelly Steenstra op telefoonnummer: 058 – 288 23 35 of mail j.steenstra@tryater.nl

De donateurs van TryaterBizz

TryaterBizz is in 2012 opgericht. Intussen zijn er zo’n 30 bedrijven aangesloten bij dit netwerk. Hieronder vindt u een overzicht:

BWH-ontwerpers Klaas van den Berg (Meiklaas)
Grafische Groep Van der Eems Bouwbedrijf van Dijk B.V.
Jansen Pro-Office Tamara Schoppert Theatermaker
Scheffer Administraties Relinde Vos
Wetsus, european centre of excellence FRL Post
Bosma de Witte Makelaars Smits & van der Meer verzekeringen
RegelPunt De Friesland Zorgverzekeraar
Mannen van Staal Synaeda
Knol Akkrum De Haan AGW Advocaten & Notarissen
Kracht van Beleving Buro Mpower
Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland Tekenplein B.V.
Thoracc Adviseurs en Accountants

 • 2 gratis bijeenkomsten per jaar waar u elkaar ongedwongen kunt ontmoeten.
 • ‘Wildcard’ waarmee u één keer een introducé mag meenemen naar deze georganiseerde bijeenkomsten
 • Voor 2 personen gratis entree bij alle reguliere voorstellingen van Tryater in ons eigen gebouw aan de Oostersingel 70
 • 10% korting op bedrijfsarrangementen en trainingen
 • 25% korting op verhuurmogelijkheden van het pand van Tryater
 • 10% korting op het uurtarief van de expertise van ons artistieke team
 • Voorrang bij het boeken van een bedrijfsarrangement

Zakelijk

Bedrijven die zich graag cultureel willen onderscheiden kunnen bijdragen aan het aanbod van Tryater. Dit kan op verschillende manieren.

Freonen Bizz

U kent Tryater ongetwijfeld als toneelgezelschap. Maar Tryater is meer en kan meer voor u betekenen als u nu donateur wordt van Tryater Bizz. Dit kan al vanaf € 350,- per jaar! Tryater is het bekendste en grootste Friestalig toneelgezelschap ter wereld. Wij spelen overal en voor iedereen in Friesland en daarbuiten. Tryater staat voor: […]

 • 2 gratis bijeenkomsten per jaar waar u elkaar ongedwongen kunt ontmoeten.
 • ‘Wildcard’ waarmee u één keer een introducé mag meenemen naar deze georganiseerde bijeenkomsten
 • Voor 2 personen gratis entree bij alle reguliere voorstellingen van Tryater in ons eigen gebouw aan de Oostersingel 70
 • 10% korting op bedrijfsarrangementen en trainingen
 • 25% korting op verhuurmogelijkheden van het pand van Tryater
 • 10% korting op het uurtarief van de expertise van ons artistieke team
 • Voorrang bij het boeken van een bedrijfsarrangement

Schenkingen

Tryater is als culturele instelling gekwalificeerd als ANBI, een algemeen nut beogende instelling. Er zijn in Nederland veel stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor het goede doel. Bij een inzet van minimaal 90 procent voor een algemeen nuttig doel, kan de Belastingdienst zo’n organisatie officieel aanmerken als een ANBI.

Meer informatie over de Geefwet is digitaal terug te vinden als onderdeel van de Belastingwet 2013, onder andere op de website van Daargeefjeom of de website van de Rijksoverheid.

> Lees meer

Sponsoring

Tryater werkt regelmatig met sponsors die verbonden zijn aan een specifieke voorstelling.

 • Sponsoring van Tryater als gezelschap
 • Het sponsoren van een specifieke voorstelling; bijvoorbeeld onze locatievoorstellingen of de kerstvoorstelling.
 • Bedrijven kunnen een schenking doen, met als bijkomend voordeel een fiscale korting.
 • Tryater ontwikkelt af en toe projecten in samenwerking met bedrijven. Een voorbeeld daarvan is de locatietriologie Down South of de samenwerking met de Afûk voor Tomke zoekt de kluts.

Partners

Tryater is onderdeel van de landelijke basisinfrastructuur en daarmee één van de 9 vaste gesubsidieerde toneelgezelschappen van Nederland. De overheidssubsidie die Tryater ontvangt wordt per kunstperiode opnieuw vastgesteld.

> Lees meer