Tryater TV

.

Archief
Kijk naar TryaterTV om opnieuw te genieten van voorstellingen die Tryater heeft gemaakt, maar ook om aan de hand van voorstellingen de actualiteit te beschouwen en zo met andere ogen naar de wereld te kijken.

Tryater heeft een eigen kanaal! Op You Tube zijn trailers en vlogs te bekijken van de meest recente voorstellingen, maar daar komt nu TryaterTV bij. We doen interviews met theatermakers, bespreken voorstellingen en laten scènes zien. We pakken titels van onlangs geleden, maar ook van jaren terug – zolang de kwaliteit dat toelaat.

In de tweede aflevering is Tamara Schoppert te gast. In 1996 speelde zij de rol van Stanzi in de voorstelling Pak ‘m Stanzi, geregisseerd door Jos Thie. Aan de hand van scenes blikt ze terug op deze bijzondere en vooral dynamische voorstelling, waarmee Tryater met veel succes door Friesland toerde.

De eerste aflevering die we hebben gemaakt gaat over Wereldburgers van de Voorstreek. Aan de hand van scenes praten regisseur Ira Judkovskaja en LC-journalist en antropoloog Kirsten van Santen over de totstandkoming van het project Wereldburgers van de Voorstreek: de voorstelling, de website en het tijdschrift.