Trouwfeesten en processen, vuile hoeren, bedriegers…

slechte ouders, onnozele kinderen enzovoorts tot in het einde der tijden

Bestel tickets
Ontmoet zes personages die sneller praten dan ze denken. Die hun stempel als een medaille dragen. En die net zoveel van elkaar houden als dat ze elkaar dwarszitten.

In de volkse komedie Trouwerijen en rjochtsaken, smoarge hoeren, ligers, minne heiten en memmen, ûnnoazele bern ensafuorthinne en it hâldt mar net op heeft Yolande, prostituee, kennissen en klanten bij elkaar geroepen. ‘Ik stop ermee, ga trouwen én verhuizen naar Oostende’, kondigt ze feestelijk aan in de oude feestzaal De Rialto, de plek waar menigeen ooit over de schreef ging. Het plan lijkt eenvoudiger dan de werkelijkheid is. Yolande wil met haar puberzoon Thierry gelukkig zijn, maar ze weet alleen niet hoe.

Het is een bont gezelschap dat om haar heen hangt: de jonge Winnetoe, die ze met al haar goeie bedoelingen in huis heeft genomen; Max, ex-huisarts en nachtbraker; Sacha, de geschopte hond en bij voorbaat schuldig, en dan kunstenares Estelle, die niet is wie ze lijkt. Mensen die moeten ploeteren en zwoegen om in het leven te geloven.

Tryater speelt dit Vlaamse stuk, vertaald in het Fries met een bite: volks en poëtisch. En dat op een echte Liwwadder locatie: bij Schaaf in de Breedstraat. Een zaal als De Rialto. De uitstraling van de zaal en de vormgeving van het stuk versterken de groteske levens van de personages. Humoristisch en schrijnend tegelijkertijd.

N.B.Op de donderdag- en vrijdagavonden zijn er koptelefoons met Nederlandse vertaling beschikbaar.

Credits

Arne Sierens | Peter Sijbenga | Tamara Schoppert | Robin Bodde, Aly Bruinsma, Anna Raadsveld, Eelco Venema, Joop Wittermans, Rik Witteveen | Inés Sauer | Miek Uittenhout | Koos de Vries |