Trije Susters

Wat heeft Tsjechov ons 120 jaar later nog te vertellen?

Uitverkocht
Ontmoet de Prutsers op bijzondere buitenlocaties in Friesland. Geen voorstelling is hetzelfde. Er mag iets verkeerd lopen. Je mag prutsen. Als je de draad maar weer op weet te pakken. Alleen, maar liever nog met elkaar.

Wat heeft Tsjechov ons na 120 jaar nog te vertellen? 

In maart 2020 zou Trije Susters touren langs een aantal cafés in Friesland. Na drie voorstellingen werd de tournee helaas afgebroken wegens de lockdown. Nu, ruim een jaar en twee lockdowns verder, zoeken De Prutsers de zusters weer op.

Zes theatermakers zijn samen ‘De Prutsers’ van Tryater. Al improviserend en prutsend zoeken ze naar nieuwe theatervormen. Met de toneelklassieker Drie Zusters van Tsjechov als basis spelen ze deze zomer in theetuinen en andere buitenlocaties van Friesland. Ze spiegelen hun eigen emoties, hun behoefte aan verbondenheid, het naleven van dromen en het nieuws van de dag aan de drie zusters. Iedere speelbeurt is uniek en kent zijn eigen ontboezemingen.

Anton Tsjechov schetste in Drie Zusters een tragikomisch universum met een rijk palet aan personages, waarin drie zussen verlangen naar een vertrek naar ‘verderop’. Dat vertrek naar verderop komt er nooit. Praktische bezwaren, maar ook intriges en emoties staan de zussen in de weg om daadwerkelijk hun koffers te pakken.

Ontmoet de Prutsers op bijzondere buitenlocaties in Friesland. Geen voorstelling is hetzelfde. Er mag iets verkeerd lopen. Je mag prutsen. Als je de draad maar weer op weet te pakken. Alleen, maar liever nog met elkaar.

In Trije Susters wordt zowel Fries als Nederlands gesproken.

Klik hier voor de link naar De Prutsers Facebookpagina.


* Reserveren is noodzakelijk
* Entreeprijzen: € 12,50 (regulier), € 11,- (Freonen)
* Wil je een rolstoelplaats reserveren, mail dan naar kaarten@tryater.nl
* De voorstelling duur ongeveer 1,5 uur

Dag Datum Theetuin Plaats Tijd
do 1-jul Túnmanswente Koarnjum 19:30
vr 2-jul Túnmanswente Koarnjum 19:30
zat 3-jul Túnmanswente Koarnjum 15:00 en 19:30
zon 4-jul De Leidraad De Falom 15:00
do 8-jul Paviljoen MeM Buitenpost 19:30
vr 9-jul De Dille Easterwierrum 19:30
zat 10-jul De Nije Trije Pingjum 15:00 en 19:30
zon 11-jul De Buytenplaats Noordwolde 15:00
vr 27-aug Stania State Oentsjerk 19:30
zat 28-aug Het Kleine Paradijs Easterein 15:00 en 19:30
zon 29-aug Theetuin Slappeterp Slappeterp 15:00
vr 3-sep DeVilla Rijs Rijs 19:30
zat 4-sep De Fierljeppolder Noardburgum 15:00 en 19:30
zon 5-sep Bloemenparadyske Kollum 15:00
Sjoerd Blom
Romke Gabe Draaijer
Raymond_Muller Raymond Muller
Eline de Vries
Brecht Wassenaar
Ira-Judkovskaja Ira Judkovskaja

Pers

"Niet alleen de drie zusters denken na over hun betekenis in het leven van anderen, maar ze trekken ook expliciet existentiële conclusies in deze ‘Trije Susters’. Onder andere dat we het levensgeluk wellicht dichterbij moeten zoeken, in plaats van ver weg. Een simpel biertje in een kroeg dat verbindt, uitnodigt en tot vreugde stemt is daarom een perfecte setting voor een voorstelling die ertoe doet."

— Friesch Dagblad - 13 maart 2020

"Trije Susters is in feite een voortdurend theatraal onderzoek. Leidraad is de tekst van Tsjechov -verder staat alles open en moeten de acteurs alert zijn op hun eigen emoties en op die van hun medespelers. Dat levert, in ieder geval donderdag in dorpskroeg Het Graauwe Paard in Oudebildtzijl, intens spel op.” "

— Leeuwarder Courant - 7 maart 2020

"Friese toekomstdromen in ‘Trije Susters’"

— Friesch Dagblad - 5 maart 2020