Skûmbek

Voor onderbouw – VMBO, HAVO, VWO

Archief
Dit staat níet in het script!

Welkom bij de live-opnames van de populaire soap Skûmbek!

Acteurs Karel Hermans, Eva Meijering, Aukje Schaafsma en Mathieu Wijdeven heten je van harte welkom op de set waar ze al jaren deze sitcom spelen. Live maak je als publiek de sprankelende levens mee van huisgenoten en BFF’s Jimmy, Charlotte, Dennis en Veerle.

De personages zijn volmaakte stereotypes, wonend in een geweldig leuk huis, en kennen enkel drama dat altijd weer goed afloopt. Daarnaast boeken de acteurs grote successen met hun vlogdagboeken waarmee ze reflecteren op de opnames, de scènes en hun personages.

Al negen jaar spelen ze onafgebroken hun rol volgens het script. Als één van de acteurs zich op een gegeven moment afvraagt waarom zijn personage in negen jaar tijd nog steeds hetzelfde is gebleven – in het echte leven is dat toch ook niet zo? -, zet hij een storm op gang waarin niets meer ‘volgens het boekje’ gaat. In hun ontregelende zoektocht naar de ontwikkeling van hun personages, ontwikkelen ze zichzelf.

De jongerenvoorstelling Skûmbek gaat over welke rollen je in het leven speelt. Ben je overal hetzelfde? Blijf je mee gaan in wat anderen van je verwachten of ga je op zoek naar jezelf? Durf je te veranderen?

Concept en spel: Karel Hermans, Aukje Schaafsma, Eva Meijering, Mathieu Wijdeven


Karel Hermans en Aukje Schaafsma volgen beide het vierjarige talentontwikkelingstraject bij Tryater. Karel was eerder te zien in de jongerenvoorstelling Karawane. Samen met Aukje Schaafsma maakt hij onderdeel uit van het theatercollectief Skoft&Skiep. Ze bedachten en speelden in de Oerol-voorstelling Part-Time Paradise, een coproductie met Tryater.

SPEELPERIODE
28 oktober – 29 november 2019

INFO

Voor het boeken van deze voorstelling klik hieronder op inschrijfformulier en vul deze in.

Inschrijfformulier 

 


 

 

Credits

Karel Hermans, Aukje Schaafsma | Karel Hermans, Aukje Schaafsma, Eva Meijering, Mathieu Wijdeven | Ira Judkovskaja | Anne Brouwer, Pim Kraan | Hanne Pierrot | Douwe Dijkstra | Ben Vrielink | Henk van der Kooi |
Karel Hermans
Eva Meijering
Aukje Schaafsma
Mathieu Wijdeven

Pers

"Een onvervalste soap met twee stellen en twee bankstellen"

— Dagblad van het Noorden

Lesmateriaal

Over deze les
Met deze les kun je je klas voorbereiden op het theaterbezoek aan de voorstelling Skûmbek. De leerlingen krijgen inzicht en worden zich bewust van verschillende rollen in het leven, welke rollen ze zelf spelen, wat hun favoriete rol is en hoe/waarom je een andere rol aanneemt. De les bestaat uit drie opdrachten die je steeds inleidt met een filmpje.

Les Skûmbek Part 1: Verschillende rollen
Les Skûmbek Part 2: Discussiespel

Les Skûmbek Part 3: Verander-je-rol-spel

Andere voorstellingen

Try This Workshopreeks 2019