Tryater Rûnom – Radio Moanneljocht

Tien schrijvers laten zich inspireren door Nacht

Archief
Tien schrijvers laten zich inspireren door Nacht. Te beluisteren op Omrop Fryslân Radio fan 3 t/m 12 mei.

Het laatste jaar zijn we veel thuis en slapen we minder.
Soms voelt het of zijn we in een eindeloe nacht terecht gekomen.

Tien schrijvers laten in tien korte afleveringen hun zelfgeschreven teksten horen om de luisteraar in het maanlicht te zetten. De verhalen en gedichten, waarvan 6 Friese en 4 Nederlandse, zijn geïnspireerd op het thema van Nacht.

Van 3 tot en met 12 mei is er iedere nacht, na het nieuws van 24.00 uur een aflevering te beluisteren op Omrop Fryslân Radio. De schrijvers dragen hun eigen werk voor.

Een uitzending op dat late tijdstip geeft de luisteraar een moment om even stil te staan bij de maan en te reflecteren op de nacht. De schrijvers hielden zich bezig met vragen als ‘Hoe ruikt de nacht? Hoe klinkt de nacht? Waar denk jij aan vlak voordat je gaat slapen? En wat ziet de maan, als ze naar beneden kijkt?’

De maan roept al sinds mensenheugenis iets van magie op bij de mens. Hoe zou het er daar uit zien? Zou je er kunnen wonen? Maar als de dag op zijn eind loopt, wanneer er een stilte over Fryslân trekt, kijkt de maan ook naar ons. Wat houdt jou wakker?

Met deze creatieve taaluitingen wil Radio Moanneljocht mensen graag optillen uit hun dagelijkse realiteit.

Uitzending gemist? Hieronder zijn alle uitzendingen terug te luisteren.Idee, workshop en opnames: Sytse Jansma en Raymond Muller
Schrijvers: Iris Dicke, Hedwig Louise Bakker, Marijke Huisman, Remco Kuiper, Nelleke Wouters, Pieteke de Boer, Jeannette Boskma, Ydwine van der Veen, Ytsje Hoekstra en Roelien Klandermans.

Andere voorstellingen