Outsourcing, of de kunst van het uitbesteden

Een voorstelling van theatercollectief Illustere Figuren

Archief
Illustere Figuren vraagt zich af hoe uitbesteden samengaat met kunst. Wat is hun rol als kunstenaar wanneer het artistiek proces wordt uitbesteed aan mensen aan de andere kant van de wereld?

Ik ben geen Illuster Figuur.
Illustere Figuren huurt mij in.

“GetFriday wil je kennis en kunde brengen, ook al zitten we duizend mijl verderop. We doen elke taak die onze fysieke aanwezigheid niet nodig heeft. Ja! We kunnen alles voor je doen, behalve fysiek met je hond wandelen of je koffie halen. Maar wees gerust, we kunnen iemand anders organiseren om dat ook voor jou te doen! ”

Mijn naam is Raja en ik woon Bangalore, India. Ik werk voor outsourcing bedrijf GetFriday. Ik schreef het toneelscript ‘Outsourcing, of de kunst van het uitbesteden’, de nieuwe voorstelling van theatercollectief Illustere Figuren.

Illustere Figuren vraagt zich af hoe uitbesteden samengaat met kunst. Wat is hun rol als kunstenaar wanneer het artistiek proces wordt uitbesteed aan mensen aan de andere kant van de wereld? Daarom hebben zij hun creatief proces aan mij uitbesteed. Te beginnen met het script. Ik schreef voor de nieuwe voorstelling van het theatercollectief een toneeltekst over outsourcing. Inclusief lichtplan, muziek en handelingen voor de acteurs. De uiteindelijke voorstelling wordt een combinatie van dit script en de reflectie van de makers van Illustere Figuren op het uitbestedingsproces.

Op 11 en 12 december 2020 presenteert Illustere Figuren een eerste proeve in het gebouw van Tryater. De presentaties zijn om 20:00 uur (01:30 Indiase tijd).

Veel plezier bij de presentatie en mochten wij ooit iets voor u kunnen doen, kijk dan op Getfriday.com. Want met een gemiddelde score van 4.8 sterren op Google Reviews verwacht ik dat wij u hoe dan ook succesvol kunnen helpen.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door  Horizon Cultuurfonds en Tryater.

Credits

concept en spel: Zen Roorda, Tim Verbeek, Joeso Peters, Raymond Muller
Script: Raja en haar team van GetFriday
Creatief producent: Joran de Boer
Publiciteit: Loes Nuijten
Posterbeeld: Anne Caesar van Wieren
Fotobeeld: Froukje de Jong
Ondersteuning: Tryater