Nonférence – Karel Hermans

Kijk er maar niet naar uit; wat je verwacht krijg je toch niet.

Archief

Non-conformistisch, destructief en tegendraads. Diepzinnig en kwetsbaar. In Nonférence ontleedt Karel Hermans de oudejaarsconference én zichzelf, tegen de conventies in.


“Lieve luisteraars, om samen het kleinkunstjaar uit te leiden, luisteren we vanavond naar Wim Kan die het uur zal vullen met eigen liedjes en conferences.” Zo werd de eerste oudejaarsconference op 31 december 1954 aangekondigd op de radio. Sindsdien is het fenomeen uitgegroeid tot een jaarlijkse hype waarbij menig cabaretier de planken bestormt in een burn op het jaar dat bijna ten einde is.

Theatermaker en acteur Karel Hermans brengt je in Nonférence een onverwachte en verfrissende reflectie op 2018: non-conformistisch, destructief en tegendraads. Diepzinnig en kwetsbaar. Het is de entertainer die z’n eigen entertainment in twijfel trekt. De man die verlangt naar eensgezindheid, maar tegelijkertijd kuddegedrag schuwt. Met regisseur Eelco Venema en vormgeefster Hanne Pierrot ontleedt Karel Hermans de oudejaarsconference én zichzelf, tegen de conventies in.

Karel Hermans studeerde in 2016 af aan de performance opleiding van Toneelacademie Maastricht. Eerder was hij bij Tryater te zien in onder andere Wie overleeft de Grutto en de jeugdvoorstelling Karawane. Veel mensen kennen Karel van het collectief Skoft&Skiep (bekend van Het Heilig Hert van Cambuur) dat hij met Tatiana Pratley en Aukje Schaafsma vormt. 

 

Credits

Karel Hermans | Karel Hermans | Eelco Venema | Hanne Pierrot | Oedske de Jong |
Karel Hermans

Pers

"Nonférence, invallen over het leven en ander gefilosofeer"

— Suksawat

"Achterom kijken naar 2018 in Nonférence"

— Leeuwarder Courant

"Een eigenwijze reflectie van Karel Hermans op 2018"

— Friesch Dagblad

"Hermans zit in het talentontwikkelingstraject bij Tryater. En talent heeft hij zeker. "

— Leeuwarder Courant