Nacht

Wat neem jij mee de nacht in?

Bestel tickets
Een locatievoorstelling in parkeergarage De Klanderij over de tragikomische dromen, verlangens, twijfels en angsten van mensen die laat op de avond nog wakker zijn.

De start van de kaartverkoop vindt plaats in maart. Waarschijnlijk is er een beperkte capaciteit. Houd de website, social media of onze Nieuwsbrief in de gaten en wees er snel bij!


Wat neem jij mee de nacht in?

De dag loopt op zijn eind. De stilte trekt over de stad. Een verpleger, een Leeuwarder fietsenmaker, een vrouw die voor het eerst na lange tijd weer buiten komt, een journaliste en een bestuursvoorzitter van een glastuinbouwbedrijf, allemaal zijn ze nog wakker. Waarom slapen ze niet? En wat doen ze zo laat nog in deze parkeergarage? Twee beveiligers houden het menselijk verkeer vanaf het parkeerdek in de gaten. Ondertussen tunen ze in op een nachtelijk radioprogramma, waar presentator Rinke een luisterend oor biedt aan iedereen die niet kan slapen.

In Nacht ben je getuige van de tragikomische dromen, verlangens, twijfels en angsten van mensen die laat op de avond nog wakker zijn. Hun paden kruisen elkaar in de parkeergarage. Een onverwachte gebeurtenis op het parkeerdek brengt hen samen, waarna alles weer licht wordt.

Nacht is een avontuurlijke zoektocht in het donker. Je beleeft het eerste deel van de voorstelling vanuit de auto en het tweede deel onder de blote hemel. Vanaf het parkeerdek kijk je uit over nachtelijk Leeuwarden.

De voorstelling wordt gemaakt door het team achter de Oerol-hit ​Part-Time Paradise ​(Aukje Schaafsma, Karel Hermans, Tatiana Pratley en schrijver Wessel de Vries) in samenwerking met Sjoeke-Marije Wallendal (2018-openingsvoorstelling ​Marijke Muoi)​.


Nacht is coronaproof ontwikkeld. Tryater volgt de richtlijnen van het RIVM.

Credits

Wessel de Vries | Tatiana Pratley, Sjoeke Marije Wallendal, Aukje Schaafsma, Karel Hermans | Tatiana Pratley, Sjoeke Marije Wallendal | Joke Tjalsma, Nynke Heeg, Eva Meijering, Aukje Schaafsma, Karel Hermans, Bart Harder, Dimithri Postma, Luna van Drunen, Denzel Goudmijn, stille figurant, bern | Nina Thunnissen | Laurens van der Meulen | Hanne Pierrot | Janne Sterke |
Wessel de Vries
Tatiana Pratley
Aukje Schaafsma
Karel Hermans
Nynke Heeg
Eva Meijering
Dimithri Postma
Luna van Drunen
Nina Thunnissen
Laurens van der Meulen
Hanne Pierrot