Karlsson van het dak (8+) van Astrid Lindgren

Van 14 t/m 30 december te zien in Stadsschouwburg De Harmonie!

Bestel tickets
Dé familievoorstelling van deze winter en primeur op het Nederlandse toneel. Een coproductie van Tryater en stadsschouwburg De Harmonie.

‘Toen hoorde hij een zacht gebrom. Het geluid werd steeds harder, en opeens kwam er een klein dik mannetje langs zijn raam gevlogen. Erik bleef stil staan wachten, met een kriebel in zijn buik van spanning, want het gebeurt niet iedere dag er kleine dikke mannetjes langs je raam komen vliegen. Vlakbij de vensterbank hield het mannetje zijn vaart in.  “Hela hopsa”, zei hij. “Mag ik hier wel even op adem komen? Ik ben Karlsson van het Dak.”

De heel gewone Erik Eriksson woont met zijn heel gewone ouders in een heel gewone straat in Stockholm. Maar als op een avond een klein dik mannetje met een propeller op zijn rug Eriks slaapkamer binnenvliegt, is zijn leven ineens niet zo gewoon meer. Want met niemand kun je zulke goede avonturen beleven als met Karlsson van het Dak: de meest ongewone held die er bestaat!

Karlsson neemt Erik op zijn rug, en samen vliegen ze naar het dak, waar ze spannende avonturen beleven vol onhandige inbrekers, boze ooms en zure tantes. Een ding is zeker: als Karlsson in de buurt is, hoef je je nooit te vervelen!

Na kerstvoorstellingen als Ronja de Roversdochter en De Gebroeders Leeuwenhart komt Tryater deze winter opnieuw met een familievoorstelling naar een boek van Astrid Lindgren in stadsschouwburg De Harmonie. Voor het eerst ooit wordt Karlsson van het dak op het Nederlandse toneel gebracht: de primeur van het ultieme familieverhaal dat de fantasie van jong en oud prikkelt. Stap met ons in de magische wereld van Erik en de ongewone held: Karlsson van het Dak. De dwarse en grappige vriend die je opnieuw leert kijken en ontdekken en het avontuur in jou losmaakt.

“Van alle anderen zijn er al genoeg. Maar er is maar één Karlsson: de beste Karlsson van de hele wereld.”

Credits

Astrid Lindgren | Wessel de Vries | Tatiana Pratley | Joop Wittermans, Lourens van den Akker, Mirjam Stolwijk, Marjolein Ley, Eelco Venema, Eline de Vries, Rik Witteveen, Jelke Rijpma, Merel Staalstra |