Karawane (10+)

Jolifanto bambla ô falli bambla. Grossiga m’pfa habla horem

Archief
Jolifanto bambla ô falli bambla. Grossiga m’pfa habla horem.

Huh?! Wat? Is dit Spaans of Afrikaans? Nee, het zijn de eerste twee regels uit Karawane, een 100 jaar oud klankgedicht van de Dadaïst Hugo Ball. Hugo en andere Dada-dichters schreven dit ‘geluid van onlogica’ om ons eens anders naar de dingen te laten kijken. Te luisteren.

Haps, Mill en Oeffelt. En Babel. Met z’n vieren reizen ze door de wereld.
Haps is nieuw en heeft tot nu toe nog geen woord gezegd. Mill kleedt zich vaker om dan Lady Gaga en schrijft minstens 27 brieven per dag. Niemand weet aan wie. Oeffelt vangt woorden en klanken, en werkt aan zijn levenslange compositie. En Babel? Babel vraagt en vraagt en vraagt zich af. Huh?! Wat?

Morgen trekken ze verder. Nu zijn ze hier. En jij bent er bij. Voor een uur.
Je oren zullen klapperen, je mondhoeken omkrullen en je wenkbrauwen afwisselend optrekken en fronsen. Laat je verrassen en ontdek met ons dat je taal niet altijd hoeft te begrijpen. Kom binnen. We zijn alvast begonnen.

Huh?! Wat?

Deze jeugdvoorstelling voor kinderen vanaf 10 jaar is gemaakt voor Lân fan Taal, onderdeel van LF2018.
In 2019 komt Karawane terug: leerlingen van de groepen 7 en 8 van 45 scholen in Friesland zien de voorstelling in het voorjaar bij Tryater. Karawane is in de voorjaarsvakantie, op woensdag 20 februari om 19:30 uur, voor iedereen te zien bij Tryater aan de Oostersingel in Leeuwarden!

 

Credits

Tamara Schoppert | Karel Hermans, Peter Sijbenga, Sonia Zwolska, Tatiana Matveeva | Sonia Zwolska, Tatiana Matveeva | Peter Sijbenga | Miek Uittenhout | Gido Bamboe, Rutger van der Hout | Koos de Vries |

Pers

"Dwalen in dada's taaltuin"

— Leeuwarder Courant 10 maart 2018

Lesmateriaal