Duik in het diepe: het échte verhaal van Kapitein Pearl in Keramiekmuseum Princessehof (8+)

Zou jij het verleden over willen doen?

Archief
Een bijzondere voorstelling geïnspireerd door de tentoonstelling Gezonken Schatten in Keramiekmuseum Princessehof en Wij Vikingen in het Fries Museum.

Zou jij het verleden over willen doen?

Zou je het leuk vinden om een rondleiding te krijgen van een echte kapitein? Iemand van vroeger die verhalen vertelt over ruige zeebonken en gezonken schatten. In Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is de laatste tijd iets mysterieus aan de hand. Ze proberen daar belangrijke personen uit het verleden terug te halen naar het nu. Waarom? Omdat die mensen precies kunnen vertellen wat er toen is gebeurd! Maar is dat eigenlijk wel zo verstandig?

Kapitein Pearl is een muzikale voorstelling over het zoeken naar een echt verhaal. Een ode aan de fantasie, aan mooie verhalen. Een voorstelling voor 8+ die je het verhaal achter de gezonken schatten laat beleven.

De theatervoorstelling Duik in het diepe in Keramiekmuseum Princessehof wordt gecombineerd met een bezoek aan Wij Vikingen in het Fries Museum. Kijk voor meer informatie op de website van Schoolkade.

Foto’s: (c) Afke Manshanden

Credits

Janneke de Haan | Marjolein Ley | Klemens Patijn en Brecht Wassenaar |