Hjir ha ik west

Een nostalgische bustrip naar Jannum anno 2053

Bestel tickets
Als een bezoek aan Jannum nog niet op je bucketlist stond, zet het er dan gauw bij!

We nemen je mee op een theatrale bustour vanaf het Wokpaleis in Ryptsjerk en brengen je daar, ergens tussen het midden en nergens, naar het kleinste terpdorp van de wereld. Tourguides vertellen je onderweg alles wat je wil weten over het dorpje. Eenmaal in Jannum ga je zintuiglijk terug in de tijd én werp je een blik op de toekomst van dit nu nog zo herkenbare platteland. Loop zo onder andere door het beroemde Romanogotische kerkje, gebouwd rond de 12de eeuw en bezoek het bekende Bûthús tijdens dit exclusieve bezoek.

“Hop on”, zodat ook jij aan het eind van de tour kan zeggen: hjir ha ik west!

Let op

 


Over Aukje Schaafsma
Hjir ha ik west is de theatrale installatie van theatermaker Aukje Schaafsma (Veenhoop, 1991). In 2015 studeerde ze af aan de performance opleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze staat bekend om haar absurdistische en tot ongemak leidende benadering van actuele thema’s. Samen met Tatiana Pratley en Karel Hermans vormt zij SKOFT & SKIEP, hiernaast is ze onderdeel van het performance collectief La Isla Bonita. Bij Tryater volgt ze het talentontwikkelingstraject vanuit Station Noord.

Samenwerking Tryater en Meeuw Jonge Theatermakers
Tryater vindt het belangrijk om een plek te zijn waar ontwikkelingen plaatsvinden waar het culturele klimaat in Fryslân en de noordelijke regio baat bij heeft. Talentontwikkeling is daar een belangrijk onderdeel van. We intensiveren de komende jaren de samenwerking met Meeuw jonge theatermakers en Skoft&Skiep, waardoor er ruimte ontstaat om jongeren van Meeuw jonge theatermakers te casten voor producties van Tryater. Zo zullen in Hjir ha ik west ook zes jonge acteurs van Meeuw jonge theatermakers te zien zijn.

 

Dronebeeld: Hendrik Westra