Under de Toer – Het heilige hert van Cambuur

Skoft&Skiep

Archief
Een verrassend theaterevent op locatie door de drie jonge makers van theatercollectief Skoft & Skiep met de communities van Goutum en SC Cambuur.

Informatie over kaartverkoop
De kaartverkoop voor Het heilige hert van Cambuur verloopt via het ticketsysteem van Tryater, vandaar dat u bent doorgelinkt naar deze pagina. Wanneer u op ‘bestel tickets’ klikt, opent er een nieuw venster. Maakt u gebruik van een kortingscode? Klik dan op het woordje hier onder het kopje actiecode.

De voorstellingen op donderdag 14 en vrijdag 15 juni zijn speciaal voor de inwoners van Goutum en omliggende dorpen, op een afwijkend tijdstip in verband met het dorpsfeest. Heeft u een kortingscode voor deze data ontvangen en wilt u kaarten voor deze speciale uitvoering bestellen? Klik dan op het woordje hier onder het kopje actiecode. Het lijkt alsof er geen kaarten beschikbaar zijn, maar na het invoeren van de actiecode kunt u het gewenste aantal kaarten invoeren.

Goed om te weten, Het heilige hert van Cambuur is een voorstelling op locatie. Vanwege slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden bestaat de kans dat de voorstelling verplaatst wordt. Deze inhaaldata staan vermeld achter de voorstellingsdatum en staan vast, het is niet mogelijk om te wisselen van voorstelling. Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden ingewisseld.

We wensen u een hele fijne voorstelling!

Voorstellingsdatum      Inhaaldatum bij afgelasting

zondag 10 juni 20.00 uur  – zondag 17 juni 15.00 uur

dinsdag 12 juni 20.00 uur  – zondag 17 juni 15.00 uur

woensdag 13 juni 20.00 uur  – dinsdag 19 juni 20.00 uur

donderdag 14 juni 18.45 uur  – dinsdag 19 juni 20.00 uur

vrijdag 15 juni 18.45 uur   – woensdag 20 juni 20.00 uur

zondag 17 juni 20.00 uur  – woensdag 20 juni 20.00 uur

donderdag 21 juni 20.00 uur  – zaterdag 23 juni 15.00 uur

vrijdag 22 juni 20.00 uur  – zaterdag 23 juni 15.00 uur

zaterdag 23 juni 20.00 uur  – zondag 24 juni 15.00 uur

zondag 24 juni 20.00 uur – dinsdag 26 juni 20.00 uur

Over de voorstelling
Douwe houdt van Cambuur én van de kerk maar zijn ouders vinden dat die twee dingen totaal niet samengaan. Na een ruzie loopt Douwe weg van huis. Hij belandt in een magische fantasiewereld waarin het rode hert uit het Cambuurlogo tot leven komt en hem meeneemt op een geweldig avontuur. Ze belanden midden in de geschiedenis van de familie van Cammingha, duiken onder in het Goutumer verenigingsleven en spelen een potje voetbal met de heilige St. Agnes. Al gauw duiken er echter grote problemen en vragen op. Want hoe gaat Douwe zijn ouders uitleggen dat zijn liefde voor Cambuur de moeite waard is? Hoe zorgt hij ervoor dat het rode hert het clubicoon van Cambuur wil blijven? En wanneer vindt hij nou eindelijk eens een antwoord op de vraag: waarom hangt het Cambuurlogo in de St. Agneskerk? Een sprankelend verhaal over roots, religie en voetbal onder de toren van Goutum.

Skoft&Skiep is een jong Noordelijk collectief, bestaande uit theatermakers Karel Hermans, Aukje Schaafsma en Tatiana Pratley. In 2017 maakten zij samen WORK WORK WORK WORK WORK, een voorstelling over de impact van werk op ieders leven. Leeuwarders van alle leeftijden, met en zonder werk, speelden mee.

Skoft&Skiep bestudeert de wereld als amateur-antropoloog en maakt voorstellingen met een documentair en beeldend karakter. Het onderzoeksproces en de mensen die zij tijdens het vooronderzoek ontmoeten spelen een grote rol in de uiteindelijke voorstelling.

Het heilige hert van Cambuur is één van de projecten van Under de Toer en maakt daarmee deel uit van LF2018.

Informatie en contact
Kijk voor meer informatie over de voorstelling op de website van Skoft&Skiep of neem contact op via info@skoftenskiep.nl