Dit wie it waar wer (8+)

Een muzikale roadtrip over klimaatverandering, waarbij de temperatuur hoog op kan lopen en CO2 overal op de loer ligt.

Bestel tickets
Een muzikale roadtrip over klimaatverandering, waarbij de temperatuur hoog op kan lopen en CO2 overal op de loer ligt.

Deze voorstelling is als schoolvoorstelling te boeken en geschikt voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Je kunt je klas(en) inschrijven en dan organiseren wij deze prachtige educatieve theaterbeleving voor jouw school.

 

Frieslands’ bekendste weervrouw Paulette Ietsema voorspelt iedere dag gewoon weer het weer. Regen, zon of natte sneeuw, op haar kun je bouwen.

Precies daarom zijn de kijkcijfers van haar weershow nog nooit tot onder het vriespunt gedaald. Tot de beroemde weervrouw op een doodgewone dinsdag een flinke storm voorspelt en even later vrolijk de zon begint te branden. Boze kijkers bellen naar de omroep. Paulette moet stoppen als weervrouw of zorgen dat haar voorspellingen weer kloppen. Weervrouw Paulette beweert dat het niet haar fout is, maar de schuld van het weer. ‘Het weer is het weer niet meer.’

Samen met haar trouwe visagist trekt ze in haar diesel slurpende Mercedes de wereld in, op zoek naar de oorzaak van de weersverandering. Ze moet al vervuilend haar grootste vijand onder ogen komen: het zwarte walmende wezen der CO2. Gaat ze de strijd tegen haar eigen uitstoot winnen of valt ze te pletter in haar eigen bodemloze ecologische voetafdruk?

Informatie over de prijzen

Praktische informatie voorstelling en inschrijven

Credits

Karlijn Kistemaker | Peter Sijbenga | Eva Meijering, Benno Veenstra | Calle de Hoog | Buurtsuper decor / Robin Hooijboer | Keez Groenteman |