De Melkweg (4+)

Beweging en beleving op de boerderij

Archief
Een meedansvoorstelling voor kleuters op de boerderij over koeien en melk van Stichting De Beweging. Te zien van 8 t/m 25 juli in Jorwert.

Beweging en beleving op de boerderij

Taury vindt koeien zó mooi. Haar naam betekent ‘koe’ in het Latijn en dat vindt ze heel speciaal. Zo speciaal dat Taury besloten heeft dat ze later, als ze groot is, koe wil worden. Maar als je koe wilt worden, wat moet je dan kunnen?

Een koe geeft melk zegt de boer. Maar hoe doet de koe dat dan? Taury heeft wel duizend vragen over koeien. Wat eet een koe? Poept een koe ook? Wat kun je allemaal met melk? Is melk lekker? Vinden de kinderen melk lekker? Kun je erin badderen zoals in water? Kun je rijden op een koe? En is een koe gevaarlijk? Net zo gevaarlijk als een Tyrannosaurus Rex?

Al dansend neemt Taury de kleuters mee het boerenerf over. Samen gaan ze door te proeven, voelen, ruiken en doen op zoek naar de antwoorden op Taury´s vragen. En komen ze erachter of je eigenlijk wel koe kunt worden.

De Melkweg is een meedansvoorstelling op de boerderij speciaal voor kleuters. Zij ontmoeten Taury die hen meeneemt over het melkveebedrijf. De kleuters horen en zien het bedrijf en de koe door de ogen van Taury. Ook mogen ze met haar meedoen, meedansen en meemaken. Tip: Trek laarzen aan en kleren die vies mogen worden! De Melkweg wordt zowel in het Fries als het Nederlands gespeeld.


Openbare voorstellingen in de zomervakantie in Jorwert – 8 t/m 25 juli
Bestel nu hier je kaarten!

8 juli 16.00 Frysk
9 juli 16.00 Frysk
12 juli Frysk 10.30
13 juli Nederlands 10.30  & 14.15
14 juli 10.30 Frysk & 14.15 Nederlands
24 juli Nederlands 10.30  & 14.15
25 juli Frysk 10.30  & 14.15


Boekingsinformatie
De voorstelling speelt in het voor- en najaar van 2021 en 2022 als schoolvoorstelling voor ruim 5000 Friese kleuters. Wil je met je klas De Melkweg bezoeken? Neem dan contact op met stichtingdebeweging@gmail.com voor de mogelijkheden.

 


Tryater Satelliet | De Beweging – Janneke de Haan en Willy van Assen

Voor De Melkweg ondersteunt Tryater Janneke de Haan en Willy van Assen in de uitvoer van de voorstelling. Met de Satellieten versterkt Tryater het theaterklimaat in Friesland, door nieuwe theatermakers de mogelijkheid te bieden kwalitatief hoogwaardige voorstellingen te maken. Tryater ondersteunt hen met expertise, ruimte en materiaal. De Satellieten zijn voor Tryater een inspirerende kracht binnen het gezelschap.

Credits

Janneke de Haan en Willy van Assen | Janneke de Haan | Willy van Assen | Sander Stienstra | Mariken Biegman | campagnebeeld: PDF-grafie, Piet Douma |