Cliffhangerje

Wandelen door verhalen

Archief
Wandelen door verhalen. Cliffhangerje door de stad langs (on)bekende plekken van 1 t/m 31 juli.

Het project

Naar aanleiding van de voorstelling 1000&1 Nacht van Tryater hebben zestien schrijvers (amateur en professioneel) meegedaan aan dit schrijfproject, een programma van Tryater Rûnom. In de geest van de sprookjesachtige vertellingen van 1000&1 Nacht hebben de schrijvers delen van een verhaal geschreven met aan het einde een cliffhanger. Het verhaal, geschreven met pen en papier, ging in een envelop en daarna werd het op de bus gedaan. Zodra een envelop met verhalen bij de volgende schrijver op de mat lag, had hij of zij drie dagen de tijd om een vervolg aan het feuilleton te schrijven.

Wil je het meebeleven?

Maar na een cliffhanger komt toch altijd een vervolg? Daarom zijn de verhalen de hele maand juli te beluisteren in drie wandelroutes, want verhalen moeten worden verteld! Nieuwsgierig? Dan kun je het meemaken! Literatuurstad Leeuwarden is de plek waar het gebeurt. Ga het verhalenavontuur aan!

Zo werkt het

In Leeuwarden zijn drie series van ongeveer vijf verhalen te beluisteren. Hieronder staan de routes met de startpunten. Het enige wat je nodig hebt, is een mobiel met internet. Het verhaal begint bij een gele sticker op de grond. Op deze sticker staat een QR-code. Met de camera van jouw mobiel kun je deze code scannen. Dan ga je naar een online geluidsbestand. Hierop wordt het verhaal voorgelezen. Laat jezelf zo door de stad cliffhangeren naar (on)bekende plekken.

De meeste smartphones openen automatisch de geluidsbestanden als je met de camera van je telefoon de QR-code scant. Is dat bij jouw telefoon niet het geval dan kun je een QR-code scanner downloaden:

voor Android
voor Apple

Route Dokkumer Ee (klik hier voor de routekaart):
Het groene rondje op de kaart is het startpunt. Ga alsmaar rechtdoor, je houdt het water dus altijd aan je rechterhand. We laten het weten als je bij de laatste cliffhanger bent geweest.
Helaas ontbreken er bij deze route inmiddels de verhalenstickers van verhaal 3 en 5. Hieronder vind je de links naar deze verhalen zodat je ze toch kunt beluisteren:

Lukt het onverhoopt bij een andere sticker ook niet om het geluidsbestand te openen dan vind je hier een document met daarin de links naar geluidsbestanden van alle verhalen.

Route Vliet (klik hier voor de routekaart):
Het groene rondje op de kaart is het startpunt. Ga alsmaar rechtdoor, je houdt het water dus altijd aan je rechterhand. We laten het weten als je bij de laatste cliffhanger bent geweest.

Route Jiskebult (klik hier voor de routekaart):
Het groene rondje op de kaart is het startpunt. Volg het pad, je houdt het water dus altijd aan je linkerhand. Na de vijfde cliffhanger krijg je een nieuwe route-aanwijzing.


Voor het geval dat je op de route een verhalensticker hebt gemist of het lukt om wat voor reden dan ook niet om het geluidsbestand te openen vind je hier een document met daarin de links naar de geluidsbestanden van alle verhalen.

Het verhaal gaat door

Alle verhalen eindigen met een cliffhanger, daarom zijn de routes ook geen rondjes. Welk verhaal komt er na de cliffhanger? Misschien schieten er jou, na het lopen van de routes, al nieuwe verhalen door je hoofd. We nodigen je van harte uit om jouw vervolgverhaal te schrijven en op te sturen naar Tryater.

Oostersingel 70
8921 GB Ljouwert

sytse@tryater.nl

Credits

Sytse Jansma, Raymond Muller, Janneke de Haan, Willy van Assen | Dokkumer Ie: Henk Nijp, Pieteke de Boer, Rosaline de Vries, Willem Verf, Talea Jansma, Renske de Boer | Vliet: Arjan Hut, Hedwig Louise Bakker, Raymond Muller, Iris Dicke, Roelien Klandermans | Jiskebult: Remco Kuiper, Marleen de Boer, Grytsje Schaaf, Jeannette Boskma, Ydwine van der Veen | Jojanneke Braam (coördinator Tryater Rûnom) |