Dat is toch niet eerlijk?
8+ 25 feb T/M 26 apr ’23

Dat is toch niet eerlijk?

Een uniek interactief theaterspel voor in de gymzaal

“Als de juf te laat in de klas komt is er niks aan de hand, maar als ìk dat doe heb ik een probleem. Mijn vriendje heeft gescheiden ouders en mag twee keer op vakantie, mijn ouders zijn nog bij elkaar en ik ga maar één keer. Mijn vader vindt jagen op hazen zielig, maar eet wel vlees van een koe.”

Dat is toch niet eerlijk? is een uniek interactief theaterspel voor in de gymzaal. Een apenkooi over rechtvaardigheid. Dus niet stilzitten, kijken en luisteren, maar zelf meedoen en je in het avontuur storten. Al spelend worden kinderen van groep 5 en 6 geconfronteerd met ongelijkwaardige situaties en bevraagd over hun gevoel voor rechtvaardigheid op kleine en grote schaal. De twee hosts en een showband lijken in eerste instantie precies te weten hoe de puntentelling in elkaar zit, maar al snel komt ook daar onenigheid over.

Foto: Tryntsje Nauta

Vaste Tryater-regisseur Karlijn Kistemaker werkt voor deze bijzondere, maatschappelijke speeltuin samen met theatermaker Emke Idema. Emke is gespecialiseerd in levensgrote gezelschapsspellen over thema’s als gastvrijheid en klimaatproblemen. Ook de confrontatie met het ongewone en onbekende speelt een rol in haar werk. Haar spel Rule reisde over de hele wereld en recentelijk maakte ze Forest. Het is een primeur dat Emke meewerkt aan een theatraal spel voor kinderen.

Krukpraatsjes

Wat vinden kinderen eigenlijk van rechtvaardigheid?

Video: Hatogkrøller

Vragen over boekingen?
Neem contact op met Nienke Rullmann
nienke@tryater.nl

Credits

Karlijn Kistemaker
concept en regie Karlijn Kistemaker, Emke Idema |

Blijf
op de
hoogte