Wy Spylje

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefen je met de methode en werkvormen.

Het uitgangspunt van Wy Spylje is het anders kijken en denken. We bieden een praktische manier om met theater aan de slag te gaan. Dat je aan het einde van de training kunt zeggen: ‘Dit ga ik volgende week meteen met mijn klas uitproberen’.

Er is veel aandacht voor onderzoeken, experimenteren en spelen. Iets wat bij kinderen heel natuurlijk gaat. Door te spelen vergroot je je verbeelding en kom je op nieuwe ideeën. We werken vanuit jouw eigen kracht als docent en gaan op zoek naar hoe jij met je klas met theater bezig kunnen zijn. En ook over je theater in kunt zetten in je reken-, taal- of geschiedenisles? Op deze manier bieden we inspiratie om met een frisse blik naar jouw vak te kijken.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Wat
Teamtraining

Waar
Tryater en/of op school

Kosten

Kennismakingssessie:  € 100,- ex BTW
3 sessies:  € 300,- ex BTW (1 kennismaking, 2 verdiepingssessies)

Contact
Froukje Geerts
f.geerts@keunstwurk.nl

Educatie

We gunnen ons publiek een theaterervaring waarbij ze de tijd vergeten en zich verliezen in het moment. Waar je misschien verwondering, verbazing, maar ook vervreemding kunt ervaren. We vinden het belangrijk om verbeelding al vroeg bij kinderen kin de klas te brengen en ze op speelse wijze in aanraking te laten komen met sociaal maatschappelijke thema’s.

voor jeugd en jongeren

Schoolvoorstellingen

Hieronder zie je de drie voorstellingen die komend seizoen als schoolvoorstellingen te boeken zijn. Je kunt je klas(en) inschrijven en dan organiseren wij deze prachtige educatieve theaterbeleving op jouw school of in de schouwburg. Voor meer informatie per voorstelling kun je doorklikken op de – hier- button. Sûkerswiet (4+) Een smaaksoap over geluk en ongeluk, […]

Workshop

Workshops op maat

Inspirerende workshops waarin we onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop PO/VO

Theater, hoe werkt ’t?

Inspirerende workshops waarin onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop voor leerkrachten PO

Wy Spylje

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefen je met de methode en werkvormen. Het uitgangspunt van Wy Spylje is het anders kijken en denken. We bieden een praktische manier om met theater aan […]

workshop theatraal filosoferen over taal

Huh? Wat? Is dit taal?

Ooit wel eens een zin gelezen die kan verdampen als een wolk? In deze workshop gaan we theatraal filosoferen over taal.

Rondleiding

Kijkje achter de schermen

We zetten onze deuren open en laten je een kijkje nemen in de wereld van theater.