Huh? Wat? Is dit taal?

Ooit wel eens een zin gelezen die kan verdampen als een wolk? In deze workshop gaan we theatraal filosoferen over taal.

Kun je ook op taal fietsen? Kun je eronder douchen? Kan een woord ook niets betekenen? Tijdens deze workshop gaan we filosoferen over en spelen met taal. We verkennen de grenzen van taal door middel van theater. Een workshop waarin veel aandacht is voor de verbeelding en creativiteit.

Welke taal zit jou als een jas? Frysk? Surinaams? Vegetariaans? Huh? Wat? Tijdens deze workshop breken we graag met bestaande denkdozen. Out of the box dus! Om een bredere kijk te krijgen op taal, jezelf en de wereld om je heen.

Deze workshop is geschikt voor leerlingen uit de bovebouw van het primair onderwijs.

Waar

Tryater – grote zaal

Door

Theaterdocenten van Tryater

Tijden

in overleg

Duur

2 lesuren (90-120 minuten)

Kosten

€ 150,- per klas (ex BTW)

Neem contact op met

sytse@tryater.nl

of bel 0582882335

Educatie

We gunnen ons publiek een theaterervaring waarbij ze de tijd vergeten en zich verliezen in het moment. Waar je misschien verwondering, verbazing, maar ook vervreemding kunt ervaren. We vinden het belangrijk om verbeelding al vroeg bij kinderen kin de klas te brengen en ze op speelse wijze in aanraking te laten komen met sociaal maatschappelijke thema’s.

voor jeugd en jongeren

Schoolvoorstellingen

Hieronder zie je de drie voorstellingen die komend seizoen als schoolvoorstellingen te boeken zijn. Je kunt je klas(en) inschrijven en dan organiseren wij deze prachtige educatieve theaterbeleving op jouw school of in de schouwburg. Voor meer informatie per voorstelling kun je doorklikken op de – hier- button. Sûkerswiet (4+) Een smaaksoap over geluk en ongeluk, […]

Workshop

Workshops op maat

Inspirerende workshops waarin we onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop PO/VO

Theater, hoe werkt ’t?

Inspirerende workshops waarin onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop voor leerkrachten PO

Wy Spylje

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefen je met de methode en werkvormen.

workshop theatraal filosoferen over taal

Huh? Wat? Is dit taal?

Ooit wel eens een zin gelezen die kan verdampen als een wolk? In deze workshop gaan we theatraal filosoferen over taal. Kun je ook op taal fietsen? Kun je eronder douchen? Kan een woord ook niets betekenen? Tijdens deze workshop gaan we filosoferen over en spelen met taal. We verkennen de grenzen van taal door […]

Rondleiding

Kijkje achter de schermen

We zetten onze deuren open en laten je een kijkje nemen in de wereld van theater.