Wij zijn hier. Wij zijn nu.

donderdag 19 oktober 2017 – woensdag 6 december 2017

Iedereen is een prutser

De acteurs staan, als vijf überprutsers met hun eigen gepruts, symbool voor de zoektocht van een generatie (in Friesland) die de juiste besluiten wil nemen in het leven.

Wij zijn hier. Wij zijn nu. Wij praten Nederlands, Liwwadders en Frysk. Wy binne berne yn Fryslân. Wy binne tusken de 20 en 30 jier âld. Wy wenje net fierder as 50 kilometer by ús berteplak wei. Us heit en mem binne berne yn Fryslân. (De moeder van Raymond niet). Wy binne karnivoar (Brecht net). Wy hâlde fan silen (Eline en Brecht net). Wij hewwe allemaal een Facebook en een Instagram-account. Wy hewwe allemaal ‘n groanyske ziekte of un gebrek (Eline net). Wy wille ut goed doen. Wy wille de wereld begripe. Wy wille útzoome om de wereld te begripen. Wy snappen niet hoe as ‘t heelal werkt. Wy binne bang foar de dea (Sjoerd en Brecht sizze fan net). Wij weten wat we goed doen. Wij weten wat we verkeerd doen. Wij reflecteren op onze competenties. Wy prutse. (Net as met deuze tekst). En as wy it net mear witte, dan tappe wy.

Geïnspireerd door de dag, de locatie en het publiek is er geen avond hetzelfde. Een paar scènes zijn uitgewerkt, verder halen de acteurs inspiratie uit hun fantasie, hun leven, dromen, verwachtingen en angsten.

De locatie is op onverwachte plekken; die verhoudt zich, evenals het spelen zelf, tot een rauwheid en vergankelijkheid. Begin- en eindtijd van de voorstelling staan vast; wat daar tussen gebeurt, is afhankelijk van het moment.

Voorstelling van: Sjoerd Blom, Romke Gabe Draaijer, Raymond Muller, Eline de Vries, Brecht Wassenaar en Ira Judkovskaja
Met dank aan: Marit de Weerd, Friesche Balletschool, Peter Sijbenga, Remko Smids, Inès Sauer, Linda Eijssen, Tjalling Wijnstra en heel veel andere prutsers en de rest van de wereld

 

Combikorting: wie op Tryater.nl of 058-2539550 in één bestelling kaarten voor Elkenien is in prutser en Wat jo wolle koopt, krijgt 17,5% korting op het totaalbedrag.*

*De korting wordt automatisch verrekend. Deze korting geldt alleen op kaarten die bij Tryater (op Tryater.nl of 058-2539550) besteld worden. Deze korting geldt daarom niet op kaarten voor voorstellingen van Tryater in De Harmonie, het Posthuis Theater, Theater Sneek, De Lawei, De Skâns en Theater Sense.

 

Pers

"Zelfonderzoek van acteur als jonge hond"

— Leeuwarder Courant 27-10-2017

"Tryaterjeugd prutst aan voorstelling"

— Friesch Dagblad 19-10-2017

"Prutse is ek in keunst"

— Leeuwarder Courant 20-10-2017

"Montagetheater blijft steken in goede bedoelingen"

— Theaterkrant 3-12-2017