Een filosofische voorstelling over groeien

donderdag 20 oktober 2016 – donderdag 8 december 2016

Breien (4+)

Breien gaat over verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen.

Heel lang geleden ergens op een plek in de wereld, geloofden de mensen dat het leven als een wollen draad was. Stel je eens voor dat dat waar zou zijn, wat kun je dan met die draad? Kun je er dan een mooie trui van breien?

Maar als je dan groter wordt? Wat gebeurt er dan? Groeit die trui dan met je mee?

Zomaar vanzelf? Of is het zo dat je zo hard groeit dat je eruit groeit? Wil je hem dan uitrafelen om er een nieuwe trui van te breien? Een mooiere? En wat dan als het bolletje wol in de knoop raakt?

Breien gaat over die verwondering. Over groeien en groter worden. Over nadenken over later en terugkijken op hoe het het eerst was. Leren, zelf uitvinden, veranderen. Volg je eigen wollen draad en kijk waar je uitkomt…

Breien wordt gespeeld voor kinderen uit de groepen 1/2 op basisscholen rondom in Friesland en Groningen én van 20 t/m 22 oktober op Festival De Betovering in Den Haag. 

Meespelende oma’s
Bij toerbeurt spelen mee in de rol van oma: Annie Buma-Froentjes, Els Fongers, Geertrui Schelhaas-Kraak en Gerda de Graaf-Luigjes

Credits

Ira Judkovskaja | Elze van den Akker | Jan Bruinsma | Piter Jilles Tjoelker | Breicafé De Steek |
Arnold Dijkstra
Brecht Wassenaar

Lesmateriaal

VOOR DE VOORSTELLING

NA DE VOORSTELLING

Andere voorstellingen

De wierheid fan Wylgeragea

Eén dag uit het knisperende leven van een zakje (4+)